Haberler

Tarihi Kızkalesi'nde kitap okudular

Güncelleme:

Tarihi Kızkalesi'nde kitap okudular

"Gülümseyen kitap, gülümseyen yarınlar" projesi kapsamında Mersin'in 13 ilçesinde ' Mersin Okuyor' etkinliği düzenlendi

Erdemli ilçesindeki etkinlik UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızkalesi'nde gerçekleştirildi

MERSİN - Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi'nde öğrenciler sahilde ve dış kale Korykos'ta kitap okumanın mutluluğunu yaşadı. Öğrenciler istenirse her zaman her yerde kitap okumanın mümkün olduğuna da dikkat çekti.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Gülümseyen kitap, gülümseyen yarınlar" projesi kapsamında 13 ilçede ' Mersin Okuyor' etkinliği düzenlendi. Erdemli ilçesindeki etkinlik UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, kent turizmine büyük katkı sağlayan tarihi Kızkalesi'nde gerçekleştirildi.

Öğrenciler okuma etkinliğinin ilk bölümünü sahilde, ikinci bölümünü ise dış kale Korykos'un merdivenlerinde gerçekleştirdi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, etkinliğin Mersin İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Açıkyörük, "Hem tarihi yerlerin tanıtımı hem de öğrencilerin okuma alışkanlığını geliştirmek için dış kalede kitap okuduk. Bu tür etkinliklerimiz il milli eğitim müdürlüğümüzün öncülüğünde devam edecektir" dedi.

"Ailelerimizde okumalı"

Okuma etkinliğine katılan öğrencilerden Sevim Seyran'da, "Biz her zaman kitap okuyoruz ama bu kez farklı bir mekanda kitap okumak istedik. Okumak sadece öğrenciler için değil anne ve babaların yapması gereken bir şey. Kitap okumak hayal gücümüzü geliştirir. Farklı düşüncelere yelken açar, kitap hayattır" diye konuştu.

Öğrencilerden Ahmet Onur ise, "Bugün dış kaleye gelip kitap okuduk. Ailelerimizin de okumasını istiyoruz. Ama onlar okumuyor. Hep teknolojik aletlerle ilgileniyorlar. O yüzden bizler onlarında okumasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kızkalesi İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin sahilde çektirdiği hatıra fotoğrafıyla Kızkalesi'ndeki etkinlik tamamlandı.

Mersin il genelinde 13 ilçede düzenlenen etkinliklerin tamamı tarihi ve turistik mekanlarda gerçekleştirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızkalesi Erdemli Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title