Haberler

Suyla Çalışan Otomobil Yola Çıkıyor

Güncelleme:

İlk hidrojenli araç olan Mirai, yakıtını doğal kaynaklardan veya atık sudan elde ediyor.

Dünyanın hidrojen yakıt hücreli ilk otomobili Mirai önümüzdeki ay yollarda olacak.

HER ŞEY PİRİUS'LA BAŞLADI

10 yıl kadar önce Prius modeliyle hibrid dünyasının kapılarını açan Toyota, önümüzdeki aydan itibaren Japonca'da 'gelecek' anlamını taşıyan
'Mirai' isimli dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli otomobilinin satışına başlıyor.

SONBAHARDA AVRUPA'DA SATILACAK

Eylül 2015'ten itibaren İngiltere, Almanya ve Danimarka'da satılmaya başlanacak. Mirai 2017 yılında Avrupa'da seçilen diğer ülkelerde de pazara sunulacak.
Geleceğin yakıtı olarak gösterilen hidrojen, doğal kaynaklardan veya atık su gibi insan yapısı ürünlerden elde edilebiliyor.
Sıkıştırıldığında aküye göre daha yoğunluklu bir enerji ortaya çıkıyor. Saklanması ve taşınması da daha kolay.

ÇEVRE DOSTU
Hidrojenle çalışan Mirai, hidrojen yakıtını elektrik üretmek için kullanıyor. Sıfır CO2 salımı ile çevreyi kirletmeyen Mirai'nin ortalama 3 dakikada hidrojenle doldurulan yakıt deposu,
devrim niteliğindeki bu otomobili tatmin edici bir menzile de ulaştırıyor.

HAVADAN OKSİJEN
Mirai'nin ön tasarımda yer alan sağ ve sol ızgaralar ise havadan oksijen tedariğini sağlayarak aracın yakıt hücre sistemini soğutuyor.
1850 kg ağırlığa sahip olan Toyota Mirai, 4.890 mm uzunluğa, 1.815 mm genişliğe, 1.535 mm yüksekliğe ve 2.780 mm dingil mesafesine sahip bulunuyor.
Mirai 178 km/s maksimum hıza çıkabilirken, 100 km'lik hıza sadece 9.6 saniyede ulaşıyor.





Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Almanya Eylül Otomobil Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500

Yorumlar (40)

cumali yonetmenMobil-ANDROID:

Bu Japonların soyu hakkariden gelme diye bir söylenti var

10
21
yanıtYanıtla
ihtiyar:

helal size çekik gözlü yoldaşlarım benim

24
0
yanıtYanıtla
Doğrucu07Mobil-IOS:

Hayır bu aracı ilk müslümanlar buldu...

13
7
yanıtYanıtla
mete903mobilWeb@haberler.com:

Şımarık Arapların sonu...

19
1
yanıtYanıtla
paranoYak yorumcu:

Siz buna teknolojimi diyorsunuz ? çalışmak için hidrojen yiyor su içiyor . . . Buda kaynak tüketiyor. Gerçek teknoloji hiç yakıt yakmadan çalışabilen sistemdir ve tüm dünya ülkeleri bu teknolojiyi ürettiler 1900 başlarında. Halen üretebilirler ama böyle bir durumda devlet para kazanamaz iflas ederler. Bunu bildikleri için üretmiyorlar. Perpütasyon , Kinetik enerji ve Neodium Mıknatıslar . . . gerçek teknoloji ve gelecek burada. hiç yakıt yakmadan sonsuza dek çalışabilecek ve hiç ısınmayacak olan sistem . . . doğanın manyetik enerjisini kullanmayı serbest braksa hükümetler, dünya asıl ozaman uzay çağına erişir. Bilim adamları korkuyor üretim yapmaya , bizde çalışıyoruz üstünde bu sistemlerin ama serbest brakılana dek paylaşmak yok :) heleki Türkiyede :)

15
4
yanıtYanıtla
memurm@m.m:

Size katılıyorum ben sıradan bi vatandaşım ne elektronik nede makine bilgim var ama manyetik alan olusturularak sizin bahsettiginiz sistem yapilabilir irtibata geçme şansımız varmı

yanıt0
yanıt0
CüneytMobil-IOS:

Biz ne zaman üretiriz tabiki cevap BALIK KAVAK AĞACINA ÇIKTIĞI ZAMAN.

12
5
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

AMERİKA SİZE YENİDEN ATOM BOMBASI ATMASIN SAKIN. . .

11
4
yanıtYanıtla
serdar:

en iyisi dizel, benzin ve lpg ile çalışan araçlar arabanın daha motordaki suyu buharlaştırması gerekir suyun buharlaşması uzun sürer.

1
14
yanıtYanıtla
gundi:

mal mısın

yanıt4
yanıt0
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title