Haberler

Suriyelilerin Sağlık Hizmeti İçin 390 Milyon TL Kaynak Kullanıldı

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'deki Suriyelilere verilen sağlık hizmetlerine ilişkin olarak bugüne kadar 390 milyon TL kaynak kullanıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'deki Suriyelilere verilen sağlık hizmetlerine ilişkin olarak bugüne kadar 390 milyon TL kaynak kullanıldığını açıkladı.

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli'nin soru önergesine Sağlık Bakanı'nın verdiği yanıt, Türkiye'deki Suriyelilerin sağlık harcamasının boyutunu ortaya koydu.

Sağlık Bakanı, Suriye'de meydana gelen iç karışıklıklar nedeniyle ülkeye giriş yaparak on ilde yirmi iki barınma merkezinde ve diğer illerde barınan geçici koruma altındaki Suriyelilere verilen sağlık hizmetlerine ilişkin olarak bugüne kadar 390 milyon TL kaynak kullanıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanı, 2013 yılı itibarıyla Suriyeli sığınmacılara sunulan sağlık hizmetleri hakkında da bilgi verdi.

Sağlık Bakanı, Suriyelilere kamplarda verilen toplam poliklinik hizmet sayısının 2 milyon 7 bin 769, kamplardan hastanelere sevk edilen hasta sayısının 327 bin 995 olduğunu ifade etti.

-7 BİN 976 DOĞUM GERÇEKLEŞTİ-

Toplam 43 bin 727 Suriyeliye yataklı tedavi hizmeti verildiğini belirten Sağlık Bakanı, ameliyat edilen toplam Suriyeli hasta sayısının 33 bin 766 kişi olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanı, hastanelerde toplam 7 bin 976 doğum gerçekleştiğine işaret etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title