Haberler

Suriyeliler Hayat Şartlarının Zorluğu Nedeniyle Türkiye'ye Dönüyorlar

Kurban Bayram dolayısıyla ülkelerine giden Suriyeler, terör örgütlerinin yaşadıkları bölgelere verdiği büyük zarar nedeniyle Türkiye'ye buruk şekilde dönüyor.

Türk Silahları Kuvvetlerinin desteğiyle güvenli hale getirilen Halep'e bağlı Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Bab ve Cerablus gibi bölgelerde Kurban Bayramı'nı geçiren Suriyeliler, iç savaş nedeniyle oluşan olumsuz hayat şartları dolayısıyla Türkiye'ye dönmek zorunda kalıyor.

Hasret kaldıkları vatanlarında bayramı geçiren Suriyeliler, su, elektrik, yol ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntı çektikleri için Türkiye'ye geri dönüyor.

Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, 5 Eylül'den bu yana yaklaşık 23 bin Suriyelinin Türkiye'ye giriş yaptığını, bugün 2 bin kişinin daha Türkiye'ye giriş yapmasının beklendiğini belirtti.

Suriyeli Ahmet Hacı Osman, AA muhabirine, memleketi Azez'de güvenliğin sağlandığını ancak yaşam şartlarının çok zor olduğunu söyledi.

Yıllar sonra yakınlarını ziyaret edebildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Osman, "2,5 yıl sonra Azez'deki kızımı ve torunlarımı ziyaret ettim. Orada ne elektrik ne su var, hayat şartları çok kötü, inanın. İmkan olsaydı ülkemde kalmak isterdim. Bizim ülkemize gitmemize ve geri dönmemize müsaade ettikleri için Allah Türkiye'den razı olsun. Bir gönlüm orada kaldı,bir gönlüm de burada şimdi." diye konuştu.

Kurban Bayramı dolayısıyla 55 bin 200 Suriyeli ülkesine gitmişti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kurban Bayramı Cerablus Türkiye Azez Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title