Haberler

MEB'den Suriyeli Öğretmenlere Formasyon Eğitimi

Güncelleme:

MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, Suriyeli öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitim programının ikinci etabı başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, Suriyeli öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitim programının ikinci etabı başladı.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, Konya Rixos Otel'de Suriyeli öğretmenlere yönelik düzenlenen formasyon eğitimi seminerinin açılışında, Türkiye'nin 2 milyonun üzerinde Suriyeliyi ağırladığını söyledi.

EĞİTİMİ YARIDA KALAN SURİYELİ ÇOCUKLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Eğitimini yarıda bırakmış büyük bir Suriyeli çocuk nüfusu olduğuna dikkati çeken Aktekin, geçici koruma altında bulunan eğitim öğretim çağındaki bu çocukların eğitim hizmetlerine erişiminin MEB'in amaçları arasında yer aldığını belirtti.

MEB'E BAĞLI GEÇİCİ EĞİTİM MERKEZLERİNDE SURİYELİ ÖĞRETMENLER GÖREV YAPIYOR

Aktekin, Suriyeli çocukların eğitimine yönelik daha kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğine işaret ederek 21 ilde MEB'e bağlı 425 Geçici Eğitim Merkezi açıldığını, bu okullarda Suriyeli öğretmenlerin görev yaptığını aktardı.

PROGRAMIN AMACI VERİLEN EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTIRMAK

Geçici Eğitim Merkezi'nde istihdamı sağlanan öğretmenlerin pedagojik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu bildiren Aktekin, düzenledikleri programla bu merkezlerde verilen eğitimin kalitesinin artırılmasını amaçladıklarını vurguladı.

Aktekin, yakın zamanda eğitim programının ilk etabını tamamladıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Bugün başlayan ikinci grup eğitimleri, 2 Eylül'de sona erecek. Yaklaşık 20 bin Suriyeli öğretmene ikamet ettikleri illerde 2 hafta süreli 90 saatlik eğitim verilecektir. Sonrasında sınav yapacağız ve başarılı olanlara sertifika vereceğiz. Eğitimlerden geçmemiş olanlar ve bu sertifikayı almayanlar, Geçici Eğitim Merkezlerinde öğretmenlik yapamayacak. Eğitimleri uluslararası yayınları olan akademisyenler verecek."

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri ve Suriyeli öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA / Eğitim

Semih Aktekin Rixos Otel Konya Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title