Haberler

Suriyeli Abdülvahit ekmeğini taştan çıkarıyor

Güncelleme:

Suriyeli Abdülvahit ekmeğini taştan çıkarıyor Komşusunun tavsiyesi ile taşlardan tepsi yaparak ailesini geçindirmeye başlayan Abdülvahit Gıbeyş, artık bu işi meslek edindiğini söyledi Yaklaşık 8 yıl önce Suriye'deki iç savaştan kaçıp Hatay'ın Altınözü ilçesine yerleşen Abdülvahit Gıbeyş,...

Suriyeli Abdülvahit ekmeğini taştan çıkarıyor

Komşusunun tavsiyesi ile taşlardan tepsi yaparak ailesini geçindirmeye başlayan Abdülvahit Gıbeyş, artık bu işi meslek edindiğini söyledi

HATAY - Yaklaşık 8 yıl önce Suriye'deki iç savaştan kaçıp Hatay'ın Altınözü ilçesine yerleşen Abdülvahit Gıbeyş, taşlardan tepsi yaparak ailesini geçindiriyor.

Yaşadığı alandaki dağlık bölgeye kurduğu atölyede çeşitli ebatlarla tepsi üreten 7 çocuk babası Abdülvahit Gıbeyş (59), bu işe komşusundan gördüğü taş tepsiyle başladığını söyledi. Suriye'de yaşanan iç savaş yüzünden Türkiye'ye gelmek zorunda kaldıklarını anlatan Gıbeyş, "Yürüyerek Yayladağı ilçesine geldik, 20 gün orada kaldık, sonra Altınözü ilçesine gelip kampta kaldık. Benim asıl mesleğim kalıpçılık. Burada pek kalıpçılıktan geçimimi sağlayamadım. Türk komşumu ziyaretim sırasında taş tepsiyi gördüm ve komşuma 'Bu taş ne' dedim, o da taş tepsi dedi. Komşum bana 'Sen bu taş tepsiden yapamaz mısın, burada komşular aynısından istiyorlar' dedi. Ben de 'Yaparım' dedim ve yapmaya başladım. O günden sonra taş tepsi yapmak işim oldu. Her geçen gün daha da geliştirmeye başladım. Elhamdülillah mesleğimiz oldu, taş tepsilerle geçimimi sağlıyorum" dedi.

Ailesine bu işi yaparak baktığını söyleyen Gıbeyş, "7 çocuğum var. 3 kızım ve 1 oğlum evli, diğer 3 çocuğum ve eşimle beraber yaşıyoruz. Çocuklarımda çalışıyor, hep birlikte geçiniyoruz. Kış aylarında ortalama 400 - 500 lira kazanıyorum. Müşteri hangi taş şeklini isterse ona göre yapıyorum. Yazın ise insanların gelmesiyle işler daha çok hareketleniyor, daha çok sipariş alıyorum. Özellikle Almanya'dan gelen turistler taşları satın alıyor. Yaz aylarında ortalama 1000 lira ve üzerinde kazanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Altınözü Suriye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title