Haberler

Suriye Sınırında Serbest Stil At Yarışları Düzenlendi

Suriye sınırında bulunan Kilis’te, sınır hattına yakın bölgede serbest stil at yarışları düzenlendi.

Suriye sınırında bulunan Kilis'te, sınır hattına yakın bölgede serbest stil at yarışları düzenlendi.

Zeytin Dalı Harekatının yapıldığı Suriye sınırının Türkiye tarafında Suriye sınırındaki Beşenli köyünde Kilis Valiliği tarafından organize etilen 1'inci serbest stil at yarışları düzenlendi. Kendisi de at yeniştiriciliği yapan ve at binicisi olan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan'ın girişimleriyle bu yol ilk kez Suriye sınırına sıfır noktada at yarışları düzenlendi. 15 atın 3 ayrı parkurda yarıştığı serbest stil at yarışlarında Kadir Zabtiyeoğlu'nun atı birinci geldi. Yarışmaların tamamlanmasından sonra Vali Mehmet Tekinarslan, Kilis Keçi Birliği Başkanı Mehmet Cirnavuk ile diğer birlik başkanlarıyla birlikte ata binerek parkurda tur attı. Kendi atıyla parkurda tur atan Vali Mehmet Tekinarslan, yaptığı açıklamada, Kilis'in tarihinde at yetiştiriciliği ve binicilik üzerinde yarışmalar yapıldığını ifade ederek, "Fakat son zamanlarda biraz unutulmaya yüz tutmuştur. Biz bütün değerlerimizle birlikte ata sporu olan biniciliğin yeniden can bulması hayat bulması için genç kuşakları yeni nesillere atalarının sporunu aktarmak üzere bu sene ilkini düzenlediğimiz serbest stil at yarışı oldu. İnşallah seneye çok daha etkin bu yarışları devam ettireceğiz. Mesele bizim bunları takip etmemiz değil, mesele Kilis halkının buna sahip çıkmasıdır. Bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasıdır" dedi.

Hudut hattımızda keyifle şenlikler festivaller düzenliyoruz

Zeytin Dalı hareketi öncesi sıkıntılı kaygılı günler yaşadıklarını anlatan Vali Tekinarslan, "Sınır hattımızdaki terör odaklarının şehrimize ve ülkemize dönek tehditkar varlıkları dolayısıyla bu yıl Allah'a hamdolsun. Büyük Türk milleti kahraman ordusuyla devletimiz milletimiz el ele bu terör belasını buralardan def ettik. Hudut hattımızda keyifle şenlikler, festivaller düzenliyoruz. Dünyada görüyor ki bu topraklarda at koşturmasını biz biliriz. At binenin kılıç kuşanın misali eğer bulunduğumuz coğrafyanın mensup olduğunu milletin özelliklerini biliyorsanız dünyada bunu biliyorsa da burada huzur ve barış daimi olur" diye konuştu.

At yarışlarını Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal ile protokol üyeleri de takip etti. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Tekinarslan Suriye Kilis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title