Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki muhalif gruplardan Feylek er-Rahman'a (Er-Rahman Kolordusu) bağlı birliklerin, başkent Şam'ın doğusundaki Cobar bölgesinde 25 rejim askerini öldürdüğü, bir tankı imha ettiği ve bir savaş uçağını vurduğu bildirildi.

Suriye'deki muhalif gruplardan Feylek er-Rahman'a (Er-Rahman Kolordusu) bağlı birliklerin, başkent Şam'ın doğusundaki Cobar bölgesinde 25 rejim askerini öldürdüğü, bir tankı imha ettiği ve bir savaş uçağını vurduğu bildirildi.

AA muhabirine konuşan Feylek er-Rahman birliğinin saha komutanı Ebu Muhammed, Esed'e bağlı güçlerin sabahın erken saatlerinde başkentin doğusundaki Cobar bölgesine ağır silah ve uçaklarla saldırdığını belirterek bölgede bulunan birlikleriyle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların çıktığını söyledi.

Çatışmalarda Feylek er-Rahman'a bağlı birliklerin 25 rejim askerini öldürdüğünü, bir tankı imha ettiğini ve bir uçağı da vurduğunu ifade eden Muhammed, "Esed güçleri sabah saatlerinde sivil yerleşim yerlerine klor gazıyla saldırdı. Ardından bölgeyi havan topu ve savaş uçaklarıyla vurdu. Çatışmada Esed güçleri büyük zayiat vererek geri çekilmek zorunda kaldı" dedi.

- "Rejim'in Doğu Guta bölgesine geçmesine fırsat vermiyoruz"

Muhammed, birliklerinin geçen hafta Cobar'da Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı su şirketine ait binaların kontrolünü ele geçirdiğini belirterek "Esed güçleri Cobar'da ölen askerlerini dahi almadan geri çekildi. Rejim, Cobar üzerinden Doğu Guta bölgesine girmek istiyor fakat biz ona bu fırsatı vermiyoruz" diye konuştu.

Cobar'da kazdıkları tünel ve hendeklerle Esed güçleri karşısında ilerleme sağladıklarını vurgulayan Muhammed, "Cobar, Rejim için zor geçit. Burada ölüm var geçit yok" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Esed Suriye Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title