Haberler

"Süpürge" Çsm'de Uçuyor

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği tarafından Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Uçan Süpürge Proje Sergisi", Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde geniş bir katılımla açıldı.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği tarafından Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Uçan Süpürge Proje Sergisi", Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde geniş bir katılımla açıldı.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nin Bulgaristan'da faaliyet gösteren Community Centre Chistalishte LIK-1959 ile birlikte yürüttüğü "Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?" projesi, çağdaş sanatlarda merkezileşmenin kadın sanatçıların üretimlerine etkisini anlamayı ve onların "kökleri" ile "gittikleri kentler" arasında farklılaşan deneyimlerini paylaşmalarını sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamındaki sergi, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açıldı. Serginin açılışında konuşan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kadın Çalışmaları Bölümü Anabilim Dalı Başkanı ve Uçan Süpürge Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yıldız Ecevit,

sanatta merkezileşmenin evrensel bir sorun olduğunu belirterek, "Türkiye'de olduğu gibi başka ülkelerde de var. İki ülkenin bir araya gelip sanatta merkezileşme sorununu konuşmaya başlaması, üstelik bu sorunun içine toplumsal cinsiyet eşitsizliğini de koyarak çalışmaya başlaması çok önemliydi. O nedenle bu proje hem bir sanatta merkezileşme projesi hem de bir toplum projesidir" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında Çağdaş Sanatlar Merkezi A Galeri'de resim sergisi açan Selçuk Önalp'in açılışına da katılan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, Önalp'la birlikte sergiyi gezdi. Önalp'in sergisini 1-8 Ekim tarihleri arasında Ankaralı sanatseverler gezebilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Bulgaristan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title