Haberler

Suni Kalpli Ferhat'a Evde Ders Müjdesi

Iğdır'da 2 yıl önce fenalaşan ve İstanbul'da suni kalp takılarak nakil bekleyen, 12 yaşındaki Ferhat Sayan'a evde eğitim verilecek.

Iğdır'da 2 yıl önce fenalaşan ve İstanbul'da suni kalp takılarak nakil bekleyen, 12 yaşındaki Ferhat Sayan'a evde eğitim verilecek.

Iğdır'ın merkeze bağlı Oba Köyü'nde 4'üncü sınıfa giden,fenalaşınca yoğun bakıma alınan, Iğdır ve Erzurum'dan İstanbul'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Ferhat Sayan'a 19 Temmuz 2016 tarihinde Çocuk Kardiyoloji Servisi'nde suni kalp takıldı. Nakil bekleyen Ferhat'ın tetkikleri ve gerektiğinde hastaneye götürülebilmesi için annesi Suna Sayan, tarım işçisi eşi ve diğer 4 çocuğunu Iğdır'da bırakarak Avcılar'daki Tahtakale Mahallesi'nde 350 TL'ye ev kiraladı.

ANNESİ SIRTINDA TAŞIYORDU

Anne Suna Sayan, 10 aydan bu yana 300 metre uzaklıktaki minibüs durağına kadar sırtladığı 36 kilo ağırlığındaki oğlu ve suni kalbini, daha sonra otobüslerle Anadolu yakasında bulunan yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne defalarca götürdü. Elektriklerin kesilmesi ve 6 saatte tükenen kalp pillerinin şarj edilemeyeceği korkusunu yaşayan anne ve oğlunun yaşadığı çileyi Ramazan ayında dar gelirli ve evde bakım hizmeti alan aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, öğrenince harekete geçerek evlerinde ziyaret etti. 1 gün sonra da Avcılar'daki Murat Kölük Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Çatıkkaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticilerini de eve götürerek evde bakım hizmeti verilmesini, annesine evde engelli bakım aylığı alması ve ihtiyaçlarının Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından karşılanmasını sağlarken Ferhat'a tablet hediye etti, eve internet bağlanması talimatı verdi. Kaymakam Doğan, Milli Eğitim Müdürü Emin Engin'i de yanına alarak 1 hafta içerisinde 3'üncü kez ziyaret ettiği Ferhat Sayan'a 2 yıldan bu yana uzakta kaldığı eğitimini evinde sürdüreceği müjdesini verirken, temiz su içebilmeleri için arıtma cihazı da götürdü. Ailenin çanta içerisindeki suni kalbini yanından ayıramayan Ferhat Sayan'ın alaturka tuvaletti kullanırken çok zorlandığını söylemesi üzerine alafranga tuvalet yaptırılması sözünü de verdi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Ferhat annesi tarafından hazırlanarak sırtta taşınırken

-Kalp nakli istediğini ve okumak istediğini söyleyen çocuktan görüntüler

-Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürü suni kalpli çocuğa evde eğitim göreceğini söylerken

-Evde ve inceleme yapan kaymakam alafranga tuvalet yaptırılacağını söylerken - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Siyami Ersek İstanbul Avcılar Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title