Haberler

Sultanhisar Boğa Güreşleri Şampiyonasına Hazır

AYDIN'ın Sultanhisar İlçesi'nde düzenlenecek Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası için son hazırlıklar tamamlandı.

İlki geçen 13 Ağustos'ta Artvin'de yapılan ve büyük ilgi gören Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası'nın ikincisi, Sultanhisar'ın Atça Mahallesi'nde yarın gerçekleşecek. Dışarıdan gelen şampiyon boğalara ev sahipliği yapan Aydın'da, heyecanla güreşlerin başlaması bekleniyor. Sahipleri ve bakıcıları ise boğaların bakımlarını yaparak şampiyonanın başlamasına 1 gün kala herhangi bir aksilik yaşanmaması için titiz davranıyor. Boğa sahiplerinden Gazeteci- Yazar Mahir Gülseçkin, şöyle dedi:

"İstanbul'da oturuyorum. Yarışlara Artvin'den katılıyorum. Artvin'de de kendi boğalarım var. Boğamız geçen yıl Artvin'de 1'inci Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası'na katıldı. Bu yıl 750 kiloda Kaymakamlık Kupası'nda güreşeceğiz. Güreşe iddialı bir şekilde geldik. Boğamızı Hilmi Aydın yetiştiriyor, güreşlere hazırlıyor. Kendisinin de boğaları bulunuyor. Kendisi Artvin'in en tecrübeli boğa yetiştiricileri arasında yer alıyor. Uzun yıllardan bu yana bu işi yapıyor. Kendi boğaları ile birlikte bana da yardımcı oluyor."

Bir diğer boğa sahibi Hilmi Aydın ise "Tüm güreşlere katılacak olan Aydınlı boğa sahiplerine başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Haluk Koçer de "Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası olarak ilkini Artvin'de düzenledik. İkincisi de Atça'da düzenleyeceğiz. Devletimizin destek vermesini, bu spora el atmasını istiyoruz. O zaman biz kültürümüz adına çok daha büyük işlere imza atarız" diye konuştu. Aydın Boğacılar Derneği Başkanı Çetin Arda, "850 ile 550 kilo arasındaki Ege Bölgesi'nin en iyi boğaları burada güreşecekler" dedi, boğaların 4'erli 13 gruba ayrıldığını ve bu şekilde güreşeceklerini belirtti.

Türkiye Boğa Güreş Şampiyonası Komite Üyesi Turgut Aydın ise şunları kaydetti:

"Toplamda 60 boğamız var. 13 grup oluşturduk. 3 tane de özel güreşimiz var. 52 boğamız, 4'erli guruplar halinde güreşecekler. Boğalarımız kura usulü ile eşleşecekler. Dereceye giren boğalara çeşitli ödüller vereceğiz. 1'inciye kupa ve bayrak ödülümüz var. Boğalarımız veteriner kontrolü sonrasında arenaya çıkacaklar. Şampiyonaya katılacak olan tüm boğa sahibi arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz." - Sultanhisaraydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turgut Aydın Sultanhisar Türkiye Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title