Haberler

Süleymanpaşa'da Bağ Bozumu Şenliklerle Kutlandı!

Güncelleme:

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın eşi Belgin Eşkinat ile birlikte takip ettiği konser sonunda Başkan Eşkinat, Ferhat Göçer'e üzüm, pekmez ve bulama ikram etti.

Süleymanpaşa Sahil Mutlukent Çay Bahçesi yanında gerçekleştirilen konseri on binin üzerinde Süleymanpaşalı izlerken yaklaşık 2 saat süren konserde Göçer performansı ile alkış aldı.

Eşkinat sahnede bir de konuşma yaparken konuşmasında şunları söyledi:

EŞKİNAT: "HER ZAMAN TEKİRDAĞ'A BEKLİYORUM"

Bir Tıp doktoru anca bu kadar iyi bir sanatçı olabilir. Biz 4 buçuk yıl önce bilimin, aklın ışığıyla Süleymanpaşalıların gücüyle, güzellikle, kültürle, sanatla süsleyerek bir yolculuğa çıktık. Çok şükür ki bugün bu kadar coşkulu bir kalabalığı, böyle bir enerjiyi yaratmanın mutluluğunu tattık. Buna vesile olduğunuz için ben size çok teşekkür ediyorum. Her zaman Tekirdağ'a bekliyorum.

"ÜZÜMÜMÜZE, BAĞIMIZA, TARIMIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Bu sene bu festivalin dördüncüsü. Biz üzümün kutsal olduğuna inananlardanız. Üzümün bu topraklara çok yakıştığını, tarımsal üretim aracı olarak üzümün yeşermesi gerektiğini bilenlerdeniz. Yıllar önce 400 bin dönüm bağ olan bir yerde yaşıyoruz biz. Bugün her ne kadar 10'da 1'i kaldıysa da bu şehir yıllar boyunca dökme şarabını, üzümünü Fransa'ya gönderip şişelettirip Fransız şarabı diye dünyaya satmış bir şehir. Artık akıllanmanın zamanı geldi. Üzümümüze, bağımıza sahip çıkacağız. Tarıma sahip çıkacağız.

"DIŞ BASINDA SÜLEYMANPAŞA BİR MARKA HALİNE GELDİ"

Dört senedir buraya uluslararası experler geliyor. Türkiye'nin tek şarap yarışmasını yapıyorlar. İç piyasaya veremiyoruz, serbest değil. Ama dış basında Süleymanpaşa bir marka haline geldi. Trakya bir marka haline geldi. İlk sene 1 altın madalya. İkinci sene 3 altın madalya. Üçüncü sene 9 altın madalya ve bu sene 13 altın madalya çıkardı buranın şarapları. Önümüzdeki hafta sizleri temsilen Amerika'ya Türk gününe gidiyorum. Türk gününde ikram edilecek olan şaraplar bu toprakların şarapları.

"BİZ SÜLEYMANPAŞA'YI, TEKİRDAĞ'I, TRAKYA'YI DÜNYAYA HAZIRLIYORUZ"

Biz tarımla, üniversiteyle, kültürle, sanatla kalkınacağız. Hani diyorlar ya 'Eşkinat heykel yapa başka bir şey yapmaz' 1.800.000 m2 yol yaptık. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yoldan daha fazla yol yaptık. Yol bozulur ama sanat kalır, kültür kalır. Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız. O çocuklarımızın Çocuk Kulübü ile, onların kreşleri, etkinlikleri ile biz Süleymanpaşa'yı, Tekirdağ'ı Trakya'yı, dünyaya hazırlıyoruz. Şimdi buradan giderken buraya gelmeyenlere lütfen söyleyin. Başkan heykel de yapar, yol da yapar. Allah hepinizin yolunu açık etsin."

İZMİR MARŞI İLE COŞKU DORUĞA ÇIKTI

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın konuşması binlerce Süleymanpaşalı tarafından uzun süre alkışlandı. Eşkinat'ın konuşmasının ardından Ferhat Göçer ile birlikte İzmir marşını söylerken İzmir marşı ile birlikte coşku doruğa çıktı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Eşkinat Ferhat Göçer Süleymanpaşa Tekirdağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title