Haberler

Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki Evine Ziyaretçi Akını

9'uncu cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının ardından Güven Hastanesi ve Güniz Sokak'taki evi, ziyaretçi akınına uğradı.

9'uncu cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının ardından Güven Hastanesi ve Güniz Sokak'taki evi, ziyaretçi akınına uğradı. Taziyeleri Şevket Demirel'in kızı Nihan Demirel Atasagun, akrabası CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve doktoru Aylin Cesur kabul etti.

Demirel'in vefat ettiği Güven Hastanesi'nin yanı sıra Güniz Sokak'ta açılan taziye defterine yazı yazmak için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturken, siyasiler de buraya akın etti. Demirel'in adıyla özdeşleşen evinin bulunduğu Güniz Sokağa TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan ile Demirel'in mesai arkadaşlığı yapan eski bakanlar Namık Kemal Zeybek, İstemihan Talay, Necmettin Cevheri, Ali Coşkun, Abdülkadir Aksu, Köksal Toptan, Hikmet Sami Türk de geldi.

Yine Güniz Sokağa gelenler arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, KESK ve TİSK gibi sendikalardan başkanlar ve temsilciler ile CHP Milletvekili Sinan Aygün, HDP Milletvekili Celal Doğan'ın da aralarında bulunduğu bir çok milletvekili Güniz Sokak'a gelerek taziyede bulundu. Taziyeleri Şevket Demirel'in kızı Nihan Demirel Atasagun, akrabası CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve doktoru Aylin Cesur kabul etti.

CHP Zonguldak Miletvekili Mehmet Haberal ile doktoru Aylin Cesur evin taziye düzeniyle yakından ilgilenirken, Demirel'in fotoğraflarını ve kendini simgeleyen fötr şapkasını üzerine koydu. Süleyman Demirel'in vefatı, Güniz Sokak'taki komşuları arasında da üzüntü yaratırken gözyaşlarına hakim olamadılar. Güven Hastanesi'nde hazırlanan kavurma, pilav, su böreği, ayran ve helvadan oluşan menü Güniz Sokak'ta evinin önünde bekleyen vatandaşlara dağıtıldı.

Taziye defterine duygularını yazan vatandaşların yazdığı notların bir bölümü ise şu ifadelerden oluştu:

'21. Yüzyılın Molla Nasrettin'iydi' (Nasrettin Hoca), 'Cumhuriyetin genç bir kaymakamı olarak Bozcaada'da karşılaştığım Sayın Cumhurbaşkanından devlet sevgisini ve devlet geleneğinin vatandaşa yansımasını öğrendim', 'Türkiye Cumhuriyeti'nin ve ailemizin Cumhurbaşkanı, acımızı söndürecek kelime bulamıyorum', 'Dünya'dan bir yıldız kaydı', 'Heryönü ile büyük bir devlet adamıydı', 'Büyük Türk devleti Baba Cumhurbaşkanını kaybetti', 'Ömrünü toprağa adamış büyük devlet adamı', 'Giriş kapında ıhlamurun yeşil yaprakları altında sana veda ediyorum', 'Yollar yürümekle aşınmaz, dün dündür bugün acı gündür', 'Sonsuz hoşgörü ve gerçek demokrasiye olan aşkını bize bıraktın.' - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Demirel Şevket Demirel İlhan Kesici Aylin Cesur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title