Haberler

Sularımız Sağlıklı

Eskişehir Halk Sağlığı Kurumu Müdürü Doç.Dr.Mustafa Tözün, kentte ki ruhsatlı su tesislerinde incelemelerde bulundu.

Eskişehir Halk Sağlığı Kurumu Müdürü Doç.Dr. Mustafa Tözün, kentte ki ruhsatlı su tesislerinde incelemelerde bulundu.

Sağlıklı su tüketiminin önemli olduğunu belirten Doç.Dr.Mustafa Tözün, ilimizde ruhsatlı olarak faaliyet gösteren su tesislerini yönetmenlikler doğrultusunda sürekli denetime tabi tuttuyoruz. Eskişehir halkı sağlıklı su tüketiyor" dedi.

Kalabak ve Kirazlı Şelale Damacana Dolum Tesislerini, Halk Sağlığı Müdürü Tözün'ün yanısıra Halk Sağlığı Md. Yrd. Opr.Dr.Hayri Gültekin, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi Sorumlusu Dr. Gıda Müh.Güzin Apaydın yerinde denetlediler.

Son günlerde yerel ve ulusal basında sıklıkla yer alan damacana suları ile ilgili haberler üzerine, Halk Sağlığı Müdürü, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimince haftalık olarak alınan numuneler ile yürütülmekte olan denetimlerini sıklaştırmış, hem fabrika dolum yerlerinden ve piyasa satış bayilerinden alınan numunelerde analizler yaptırılmıştır.

Doç.Dr.Mustafa Tözün, Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş Ankara ve Eskişehir Halk Sağlığı Laboratuarlarında su numunelerine yaptırılan mikrobiyolojik ve kimyasal analiz sonuçları "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmenliğe" uygun çıktığını ve su numune sonuçlarını düzenli olarak bakanlığımıza da bildiriyoruz" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığının damacana suları hakkında yaptığı çalışmalar neticesinde Eskişehir'de üretim yapan su tesislerinden alınan su analizlerinin

"İnsani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmenliğe" uygun çıktığını, halkımızın Kalabak, Kirazlı Şelale ve Gecek kaynak sularını gönül rahatlığıyla tüketebileceklerini belirtti.Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sağlıklı su tüketimi için gereken tüm çalışmaları titizlikle yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

(HÖ)

09.08.2012 17: 14: 47

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Tözün Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title