Haberler

Su Deposunun Altında Kalan Nazlı, Hayata Tutundu

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir ilköğretim okulunda fırtınada uçan su deposunun altında kalan 2 öğrencinin sağlık durumları iyiye gidiyor.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir ilköğretim okulunda fırtınada uçan su deposunun altında kalan 2 öğrencinin sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi. Bir öğrenci taburcu edilirken beyin ameliyatı geçiren diğer kız öğrenci ise servise alındı.

Yalıkavak Beldesi'ndeki Neşe Doğan İlköğretim Okulu'nda dün sabah bahçede oynarken, fırtına nedeniyle çatıdan koparak düşen 14 kilo ağırlığındaki fiberglas su deposunun altında kalan 4/A sınıfı öğrencilerinden 10 yaşındaki Pınar Sagıt ile beyin ameliyatı olan 10 yaşındaki Nazlı Altun'un sağlık durumlarının iyiye gittiği ifade edildi. Pınar Sagıt tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi'nden bu sabah annesi, 40 yaşındaki Adile Sagıt ve babası, 45 yaşındaki Durmuş Sagıt'ın refakatinde taburcu edildi. Yalıkavak'taki evine gelen Pınar Sagıt, olay anını şöyle anlattı:

"Nazlı ile bahçede yürüdüğümüz sırada üzerimize bir şey düştü. Gözümü açtığımda öğretmenlerimiz başımızdaydı sonra hastaneye kaldırdılar. Şu anda boynumda biraz ağrı var ama kendimi iyi hissediyorum. Yarın okuluma devam edeceğim."

Baba Sagıt ise, hastanedeki Nazlı'nın durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Nazlı ile kızım birlikte büyüdü. Kardeş gibi birbirlerinden hiç ayrılmazlar. Okulda başlarına gelen bu olay çok üzücü. Şükür ki kızlarımıza bir şey olmadı. Nazlı'yı da Pınar ile hastanede ziyaret edeceğiz. Çocuklar ölümden döndü" dedi.

Anne Adile Sagıt ise, "Hastaneye koştuğumda kızımın iyi olduğunu öğrenir öğrenmez hemen Nazlı'nın yanına koştum. Büyük korku ve üzüntü yaşadık ama şimdi iyiyiz. Okullarda tedbirler arttırılırsa daha iyi olur" diye konuştu.

BOŞ DEPONUN ÇATIDA NE İŞİ VAR

Ameliyat ardından bugün dahiliye servisine çıkarılan Nazlı Altun'u, annesi Satı ve babası Sinan Altun'u ise Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ve Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Oğuz Şahin ziyaret ederek 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Altun'un beyin ameliyatı geçirmesi ardından sağlığının düzelmeye başladığını ve 10 gün daha müşahade altında tutulacağını belirten Başhekim Oğuz Şahin, "Beyin ameliyatı oldukça başarılı geçti, ancak bir süre müşahede altında tutulmasında büyük fayda var. Ayrıca psikolojik travmayı da atlatması gerek" dedi.

Baba Sinan Satı ise şikayetçi olmayı düşünmediğini ifade ederek, "Ama şunu sorgulamamız lazım. Kullanılmayan bir su deposunun çatıda ne işi var? Bu sorgulansın. Çocuklarımızın başına gelenin bir başkasına daha olmaması için gerekli tedbir alınsın ve uyarılar yapılsın" dedi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 5 müfettiş bugün Neşe Doğan İlköğretim Okulu'na gelerek incelemelerde bulundu. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Devlet Hastanesi Sinan Altun Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title