Haberler

Strasbourg Başkonsolosluğu'nda 23 Nisan Kutlaması

Strasbourg Başkonsolosluğu'nda 23 Nisan kutlamasıLevent Gündüz Strasbourg, 25 Nisan (DHA)- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın hafta sonuna denk gelmesiyle geleneksel koltuk devri uygulaması Strasbourg Başkonsolosluğu'nda Pazartesi günü yapıldı.

Strasbourg Başkonsolosluğu'nda 23 Nisan kutlaması

Levent Gündüz Strasbourg, 25 Nisan (DHA)- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın hafta sonuna denk gelmesiyle geleneksel koltuk devri uygulaması Strasbourg Başkonsolosluğu'nda Pazartesi günü yapıldı.

Başkonsolos Özgür Çınar koltuğunu İlkokul 4. sınıf öğrencisi Aysun Çetin'e (10) devretti. Türkiye'de koltuk devri uygulaması yasaklanırken Avrupa temsilciliklerimizde 23 Nisan Bayramında koltuk devri uygulaması devam ediyor. Fransa'nın Strasbourg Başkonsolosluk binasına ailesiyle beraber gelen Aysun Çetin bir saatliğine başkonsolos olmanın, sevinci ve heyecanını yaşadı. Başkonsolosluk makamında koltuğa geçen Aysun Çetin okulda ve özel hayatında çalışmalarını başkonsolos Özgür Çınar'a anlattı.

Koltuk devri programına annesi Emine, babası Bünyamin, ablası Zeynep Ünlü, Çocuklar Evi Derneği başkanı Semra Boz, Konsolos ve Eğitim Ataşesi Vekili Gül Etkin katıldı. Yeni Başkonsolos Aysun Çetin yeni makamında 23 Nisan Bayramı ile ilgili çalışma ve kutlama törenleri hakkında başkonsolos Özgür Çınar ve konsolos Gül Etkin'den bilgi aldı. Çocuk programlarıyla ilgili dosyaları inceledi ve imzaladı. İstiklal Marşı'nı okuyan Aysun Çetin'e başkonsolos Özgür Çınar, konsolos Gül Etkin, dernek başkanı Semra Boz değişik hediyelerle ödüllendirdi. Öğrenci Aysun Çetin büyüyünce profesyonel futbolcu olmak istediğini, ders olarak en çok matematik, hobi olarak futbol, judo sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Gündüz Özgür Çınar Aysun Çetin 23 Nisan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title