Haberler

Yeni Malatyaspor Arayı, Hazırlık Maçı Yaparak Değerlendirdi

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor, milli maçlar nedeniyle verilen arayı hazırlık maçı yaparak değerlendirdi.

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor, milli maçlar nedeniyle verilen arayı hazırlık maçı yaparak değerlendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) idman sahasında U-21 takımıyla karşılaşan Yeni Malatyaspor uzun süre 1-1 berabere giden maçı son dakikalarda bulduğu golle 2-1 kazandı.

İrfan Başaran, Vedat Kapurtu, Kemal Cingirt, Ertaç Çilingir, İskender Alın, Ramazan Kahya, Sunday Mba ve Yakup Alkan'ın saha kenarından seyrettiği maçta teknik direktör İrfan Buz, kalede Emre Selen'e, savunmada Godoy, Kamil, Ahmet, Osman'a, orta sahada Azubuike, Azad, Hüseyin Kar, Musa Sinan ve Aydın'a, forvette ise Akpabio'ya şans verdi. Yeni Malatyaspor U21 takımı ise maça Abdulsamet Damlu, Ferhat, Ali, Burak Kavlak, Furkan, Furkan Yiğit, Hakan Bezci ilk onbiri ile başladı.

Maçın ilk yarısı George Akpabio ve Burak Kavlak'ın karşılıklı golleriyle 1-1 tamamlanırken, U-21 takımının A takımla başa baş mücadelesi takdir topladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında takımını büyük oranda değişen alt yapı sorumlusu Murat Uçkun oynamayan oyuncularına şans verdi. Yeni Malatyaspor'da ise oyuna ikinci yarı herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Maçı, son dakikada Hüseyin Kar'ın uzak direk dibinde plase bir vuruşla bulduğu golle 2-1 kazanan Yeni Malatyaspor'da oyuncular genç futbolcuları başarılı mücadelelerinden dolayı tebrik etti. Karşılaşmanın ardından oyuncularını orta sahada toplayan Yeni Malatyaspor teknik direktörü İrfan Buz, kısa bir toplantı yaparak eksik gördüğü konuları sıcağı sıcağına söyledi.

İRFAN BUZ: "DAHA İYİ TAKIM OLMAYA BAŞLADIK"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, karşılaşmanın her iki takım açısından da iyi geçtiğini belirterek, "Baktığınız zaman hem gençleri görmek istedik hem de kendi eksiklerimizi görmek istedik. Maç oynayalım talebi bizden geldi. Zaten onlarında hafta sonu maçı yoktu. Çok süre almayan arkadaşlarımızla oynadık. Bu bizim için iyi bir idman maçı oldu. Ne kadar idman yaparsanız yapın hazırlık maçı da olsa onun yerini tutmuyor. Şans bulamayan arkadaşlarımızı görme fırsatını yakaladık. Tabii yavaş yavaş daha iyi takım olmaya başladık. Kendi oyun felsefemizi oyuncularımıza yansıtmayı başardık. Kompakt bir şekilde savunma ve hücum yapmayı çözersek, bize gol atmak çok daha zor olacak. Gün geçtikçe daha iyi olacağız. Zor gol yiyeceğiz. Konsantre olup, hücuma hızlı çıkacağız. Gençleri beğendim. Tabii bizle olanlar var. Zaten bizimle idmana çıkanlar var onların da üzerlerine koymasını bekliyoruz" dedi.

MURAT UÇKUN: "GENÇLERİMİZİN MOTİVASYONU ADINA DA İYİ OLDU"

Yeni Malatyaspor Alt Yapı Sorumlusu Murat Uçkun ise, "Eksiklerimizi görme adına iyi oldu. Forma şansı vermediğimiz arkadaşlarımızı gördük. Bizim için çok güzel geçen bir hazırlık maçıydı. Gençlerimizin motivasyonu adına da iyi oldu. Futbol ve sonuçlar adına son haftalarda iyi gitmeye başladık. Yeni takım olduğumuz için artık yavaş yavaş ısındık, zorlu haftaları geride bıraktık" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yeni Malatyaspor İrfan Buz Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title