Haberler

Van Gaal: Sneijder'in Neden Türkiye'ye Gittiğini Anlamadım

Güncelleme:

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis van Gaal, "Sneijder neden G.Saray'a gitti anlamadım. Henüz Premier Lig'e gitmemişti bile." dedi.

Galatasaray'ın yıldız oyun kurucusu Wesley Sneijder, 2 sezon önce Louis van Gaal tarafından ağır biçimde eleştirilirken, şimdi takımın taktiği onun üzerine yapılıyor. Van Gaal, Sneijder'in Robben ve Robin van Persie'yi saha içerisinde ne verimli kullanabilecek oyuncu olduğuna inanıyor.

KUPA NEDEN OLMASIN?

1 ay önce Hollanda basını tarafından "Brezilya'ya gidecek kadroda yer alamayabilir" diyerek yerilen Sneijder, eski günlerine geri döndü ve Hollanda basını 2010'daki başarıya benzer bir başarının tekrarlanabileceğini söylemeye başladı. Ancak, Sneijder ve hocası Van Gaal tüm bu beklentilere biraz daha mesafeli yaklaşıyor.

"G.SARAY'A GİTMESİNİ MANTIKLI BULMADIM"

Sporx'in haberine göre; Van Gaal, Sneijder'deki gelişimi tebrik ettiğini ancak Galatasaray'a gitmesini mantıklı bulmadığını itiraf etti. "30 yaşının altında ve bu kalibredeki bir oyuncunun neden böyle bir tercih yaptığını anlayamadım" diyerek fikrini açıklayan Van Gaal, Sneijder'e "Henüz İngiltere Premier Ligi'ne gitmemişti bile" dedi.

"VAN GAAL HAKLIYDI"

Sneijder, Louis van Gaal'in bu sözlerine gülerek yanıt verirken, performansını tekrar nasıl ayağa kaldırdığını; "Çalışmaya tekrar başladım. Louis van Gaal, eleştirilerinde haklıydı. O dönem fazla çalışmıyordum. Seviyem düşmüştü" ifadelerini kullandı.

"22 YAŞIMA GERİ DÖNDÜM"

Hollandalı yıldız, fiziksel olarak nasıl eski haline döndüğünü ise; "2013 kickbox şampiyonu Gökhan Saki ile antrenman yaptım. Tam bir askeri antrenamndı. Ona çok teşekkür ediyorum, ideal kiloma döndüm. 22 yaşımdan beri ilk kez bu fiziksel seviyeye yükseldim. Ayak hareketlerimin hızı, yeteneğim, dayanıklılığım çok yükseldi. Eski seviyeme geri döndüm" derken, Van Gaal ise; "Wesley'i 2010'daki kadar muhteşem bir oyuncu olarak buldum" diyerek Sneijder'in gelişimini onayladı.

"SNEIJDER'E TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Louis van Gaal; "Sneijder'e çok teşekkür ediyorum. O bu formda olmasaydı, takım olarak bu kadar çok şey vaad ediyor olamazdık. O, Robben ve Van Persie ile birlikte Hollanda, dünyanın ofansif potansiyeli en yüksek takımlarından biri" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Wesley Sneijder Louis van Gaal Hollanda Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title