Haberler

Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası Sona Erdi

Güncelleme:

Şırnak'ta düzenlenen Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası, bugün yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.

Şırnak'ta düzenlenen Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası, bugün yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.

Şırnak Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Yasin Özcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven, Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı Atilla Alatepe, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yürenç, bir hafta süren şampiyonada sporculara ve diğer misafirlere çok alıştıklarını, ayrılmanın zor olduğunu belirterek, sporcuları tekrar Şırnak'a beklediklerini söyledi.

Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı Atilla Alatepe, devam eden çözüm sürecine destek amacıyla şampiyonayı Şırnak'ta yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı'nın 2013 yılı faaliyet programında yer alan Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nı Şırnak ilimize verilmesinin amacı, sayın Başbakanımız'ın başlatmış olduğu açılım sürecine katkıda bulunmak ve sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu göstermektir. Bugün yapılan maçlar sonucunda da şampiyonanın amacına ulaştığını düşünüyorum" dedi.

Şampiyonanın yapılması sırasında emeği geçen Şırnaklılar'a teşekkür eden Alatepe, kentte bundan sonra da uluslararası spor organizasyonlarını yapılabileceklerini söyledi.

Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş ise, Türkiye'nin her yerinden gelen misafirleri ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Etkinliği burada düzenleyen Boks Federasyonu Başkanımız'a canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğin ardında bütün spor dallarını Şırnak'ta ağırlamak istiyoruz. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin en büyük çimentosu, bu tür faaliyetleridir. Bu tür faaliyetlerin ilimizde çoğaltılmasını istiyoruz. Şırnak'a gelen kardeşlerimiz, burada gördüklerini, gittikleri memleketlerine anlatmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Madalya töreni öncesi, Türkiye Boks federasyonu As başkanı Atilla Alatepe'ye Cudi Dağı üzerinde sembolize eden Nuh'un gemisinin maketi hediye edildi.

MADALYA ALANLAR

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Bugünkü final müsabalarında, 37 kiloda 2, 43 kiloda 1, 50 kiloda 1, 59 kiloda 1 ve 72 kilo kategorilerinde 1 kişi birinci olurken, 10 kişi ikinci, 20 kişi ise üçüncü oldu. Dereceye giren sporcuların Avrupa Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil edecekleri bildirildi. 13-15 yaş arası 509 sporcunun katıldığı ve 7 gün süren şampiyonada ilk 3 gün eleme müsabakaları yapıldı. Çeyrek, yarı final ve final müsabakalarında minik boksçular dereceye girmek için ter döktü. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Şırnak Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title