Haberler

    Uğur Boral Sporcope'a Konuştu

    Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamış olan ve eski milli futbolcu Uğur Boral'a Kadıköy'de oynanacak zorlu derbi ile ilgili görüşlerini sorduk. Pazartesi günü Kadıköy'de Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi var. Nasıl bir maç bekliyorsun? İki takımın da bu zamana kadar oynadığı oyuna bakarsak öyle kolay puan kaybedeceklerini ben düşünmüyorum açıkçası. Fenerbahçe'nin baskılı bir oyun ortaya koyacağı aşikar. Beşiktaş'ın oynamasına izin verirlerse Beşiktaş'ın, koşan ve yetenekli oyuncularıyla sıkıntı yaratacağını düşünüyorum.

    SPORCOPE ÖZEL RÖPORTAJ  - Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamış olan ve eski milli futbolcu Uğur Boral'a Kadıköy'de oynanacak zorlu derbi ile ilgili görüşlerini sorduk.

    Pazartesi günü Kadıköy'de Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi var. Nasıl bir maç bekliyorsun?

    İki takımın da bu zamana kadar oynadığı oyuna bakarsak öyle kolay puan kaybedeceklerini ben düşünmüyorum açıkçası. Fenerbahçe'nin baskılı bir oyun ortaya koyacağı aşikar. Beşiktaş'ın oynamasına izin verirlerse Beşiktaş'ın, koşan ve yetenekli oyuncularıyla sıkıntı yaratacağını düşünüyorum.

    Fenerbahçe seyirci desteği ile baskılı bir oyunla başlayacaktır.  Ama Beşiktaş fiziki olarak Fenerbahçe'den daha iyi durumda. Beraberlik Beşiktaş'ın işine yarayan bir sonuç olur. Asla kötü bir sonuç olmaz.

    Zaten Beşiktaş galip gelirse ligin hemen hemen tamamlanacak gibi. Çünkü iki takım da kolay puan kaybedecek gibi durmuyor. Ligin uzak ara en iyi iki takımı karşılaşacak. Beşiktaş'ın tempoyu yükseltmekten ziyade oyunu sakinleştirmeye çalışması gerekir. Çünkü beraberlik de faydalı olacaktır. Bu nedenle oyunu riske etmeyeceklerdir.

    Peki Beşiktaş'ta bu maç için ön plana çıkacak isimler kim olabilir?

    Her zamanki gibi tecrübesiyle Sosa'nın ön plana çıkacaktır. Oğuzhan'ın da yeteneklerini sergileyecektir ama Fenerbahçe'nin bu iki oyuncuya özel önlem alacaktır. Bu oyuncuların Beşiktaş'ı taşıyan isimler olduğunu bildikleri için özel önlem alacaklardır.

    Beşiktaş Pancu'nun kaleye geçtiği maçtan beri Kadıköy'de galip gelemiyor. Aynı zamanda Galatasaray da öyle.  O atmosferi yaşayan biri olarak Fenerbahçe'yi evinde yenmek neden bu kadar zor?

    Saraçoğlu'nda Feneri yenmek çok zor. Seyirci enerjisi çok yüksek. Oyuncular sahanın her metrekaresinde gözleri kapalı bile oynayabilir. Asıl önemli olan taraftarın enerjisi. Orada maç kazanmak o yüzden çok zor.

    Zaten bu nedenle Beşiktaş oyunu riske etmeyecektir. Beşiktaş'ın beraberlikle de büyük avantaj sağlayacaktır. Fenerbahçe kazanırsa fark 1 puana düşüyor. Ama beraberlikle fark 2 maça çıkacak. (Beşiktaş'ın erteleme maçını kazanacağını baz alarak)

    Yine de Beşiktaş 3-5 sene önceki takım değil ve çok iyi top oynuyorlar. Yaptıkları yatırımların karşılığını alıyorlar.

    Tabi ki istatistikler genellikle doğruyu söyler ama her maçın kendi içinde bir hikayesi var. Kendine ait dinamikleri var. Ben bu maçın da onlardan biri olabileceğini düşünüyorum. Ama dediğim gibi Fenerbahçe baskılı başlayacaktır. Beşiktaş ise oyunu sakin bir tempoda tutacaktır.

    Fenerbahçe Avrupa kupası maçı oynadı bu onlar için bir dezavantaj olur mu?

    Kesinlikle olmaz. Hatta sürekli maç oynayan takım daha iyi performans gösterir.

    Beşiktaş'ta bu sezon beğendiğin isimler kimler?

    Oğuzhan bu sezon bambaşka oynuyor. İlk geldiği zamanla şimdiki arasında büyük fark var. Oyunu çift yönlü oynamaya başladı. Gördüğüm bazı problemleri var. Onları da hallederse çok daha iyi olacak. Tabi ki Sosa da tecrübesiyle çok ön plana çıkan bir isim. Demba Ba'nın ayrılmasıyla birlikte "acaba onun eksikliğini aratır mı?" diye düşündüğümüz Mario Gomez de oldukça verimli oynuyor. Gol vuruşlarıyla ve oyun tarzıyla benim de oldukça beğendiğim bir santrafor.

    Ayrıca İsmail Köybaşı'yı da göz ardı etmemek lazım. Özgüvenini tekrar sağladığı için iyi bir sezon geçiriyor. Birkaç maç üst üste oynamaya ihtiyacı vardı ve Şenol hoca da ona güvenerek bu şansı verdi ve tahmin ettiğim gibi şu anda milli takımda direkt oynayabilecek bir duruma geldi.

    Beşiktaş Oğzuhan Özyakup'u elinde tutmakta zorlanır mı?

    Evet kesinlikle. Ama tutmasına da gerek yok. Beşiktaş zaten birkaç oyuncusunu gönderdi. Oğuzhan'ın Beşiktaş patenti ile gidip Avrupa'da oynaması Beşiktaş taraftarlarının da göğsünü kabartır. Zaten değerini bulan her oyuncu satılabilir.

    Son olarak bir derbi tahminin var mı?

    Ben bu işleri hiç beceremem. Derbi maçlarını tahmin etmek her zaman zordur ama ben bu maç için berabere biter diyorum.

    Röportaj - Yakup Çınar

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Uğur Boral Fenerbahçe Beşiktaş Kadıköy Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title