Haberler

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel Açıklaması

"Sayın Tanjevic'in istifasını yönetim kurulu olarak kabul edeceğiz"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, A Milli Basketbol Takımı'nın 2013 Avrupa Şampiyonası'nda ortaya koyduğu performansın ardından milli takım teknik heyetinde değişime gidileceğini belirterek, "Sayın Tanjevic'in istifasını yönetim olarak kabul edeceğiz" dedi.

Demirel, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, alınan kötü sonucun ardından milli takım teknik yapılanmasıyla ilgili değişime gitme kararı aldıklarını belirtti. Tanjevic'e, Türk ve dünya basketboluna yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Demirel, şunları söyledi:

"Milli takımımızın teknik yapılanmasıyla ilgili, tamamen yeni bir değişime gidileceğini açıklamak istiyorum. Sayın Tanjevic'in istifasını yönetim olarak kabul edeceğimizi sizlere de duyurmak istedim. Kendisi Türk basketboluna 2004 yılından beri, dünya basketboluna 51 yıldır hizmet eden önemli bir basketbol adamı, çok değerli bir insan. Benim çok sevdiğim ve saydığım bir kişi. Son Rusya maçından önce soyunma odasında 9 Eylül 2013 tarihinde 51. yılıyla ilgili bir pasta kesildi. Tam 51 yıl önce 9 Eylül'de ilk defa 16 yaşındayken A takımla beraber basketbol kariyerine başlamış, 24 yaşında bırakmış. O günden itibaren antrenör olarak başarılar elde etmiş. Kendisine hepinizin huzurunda Türk ve dünya basketboluna katkıları için teşekkür ediyorum. Hastalığından sonra bu sorumlulukları üstlendi. Fedakarlıkları unutulmayacaktır. Gönül isterdi ki daha başarılı bir ortamda vedayı yapalım. Ama bu bir veda da değil. Mutlaka bize olan ilgisi ve yakınlığı da devam edecek."

- İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Bogdan Tanjevic Turgay Demirel Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title