Haberler

Tehlike Yaşamayız

Oğlu Kaan Üner'in de Forma Giydiği Aliağa Petkim'in Dümenine Geçip Eski Antrenör Murat Aşkın'la Omuz Omuza Çalışmaya Başlayan Tecrübeli Teknik Adam, Yeşil -Beyazlı Ekibi Toparlayıp Play -Off'u Zorlayacaklarını İfade Etti.

Oğlu Kaan Üner’in de forma giydiği Aliağa Petkim’in dümenine geçip eski Antrenör Murat Aşkın’la omuz omuza çalışmaya başlayan tecrübeli teknik adam, yeşil-beyazlı ekibi toparlayıp Play-Off’u zorlayacaklarını ifade etti.

BEKO Basketbol Ligi’nde 27 yıllık çalışma süresiyle en kıdemli teknik adam konumunda bulunan Halil Üner, oğlu Kaan’ın da forma giydiği Aliağa Petkim’le anlaşarak 11 yıl sonra İzmir’e döndü. Son olarak 1998-99’da Pınar KSK’de sezona başlayan, ancak ligin hemen başında F.Bahçe’ye giden Üner, Aliağa’da beyaz bir sayfa açmaya hazırlanıyor. ENKA Spor Salonu’ndaki ilk sınavını bugün saat 16.00’da Darüşşafaka karşısında verecek tecrübeli çalıştırıcı DHA’nın konuğu oldu:

MURAT ESKİ ÖĞRENCİM

? “Aliağa Petkim’le ilgili ilk söyleyeceğim konu Murat Aşkın’la ilgili. Yöneticilere tekliflerini kabul etmem için Murat Aşkın’ın da göreve devam etmesini şart koştum. Murat, Çukurova ve KSK’de koçluğunu yaptığım, hem sporcu, hem de kişilik olarak çok sevdiğim bir insan. Onun antrenörlüğüne de çok inanıyorum ve tecrübemi paylaşmak istedim. Omuz omuza çalışmayı teklif ettim, o da kabul etti. Yönetim de bu isteğimi sevinçle karşıladı.

KAF-KAF’TA DA YAPTIM

? Bu tür uygulamaları çok yaptım. KSK’nin 8 maçta 1 galibiyetle lige başladığı sezon teklif geldi. Mevcut antrenör Ajlan Kavasoğlu’nun asistanım olması şartıyla geldim. O takımla Play-Off’a kaldık. Yine KSK’nin 10’da sıfırla başladığı 1997-98’de de Osman Savran’dan görevi devraldım. Benim kalmasını istediğim Savran ayrıldı. Kümede kalması mucize denilen o takımla da Play-Off vizesi aldık. Altay ve Darüşşafaka’da da benzer durumlar oldu.

İŞLERİ YOLUNA KOYACAĞIZ

? Sezon ortasında, hele lige kötü girmiş bir takımı almak ateşten gömlek giymek gibi bir olay. Aliağa Petkim, kötü bir hazırlık dönemi ve Türkiye Kupası tecrübesinin ardından bana geldi. Belki 8’de 1, 10’da 0 gibi kötü bir tablo yok, ama kadrosunu oluşturmadığım, hazırlık dönemini birlikte geçirmediğim bir ekibin başına geçmiş durumdayım. Bu handikabı da aşıp, işleri yoluna koyacağımızı düşünüyorum.

YERLİ OYUNCU DA ALACAĞIZ

? Aliağa Petkim kötü bir takım değil. Sadece adına ‘kimya eksikliği’ diyebileceğimiz bazı sorunları var. Bu sorunları hem mantalite, hem de bir-iki oyuncu değişikliğiyle gidermeyi planladık. Türkiye Ligi’nde yaptıkları ortada olan Hosley ve çok iyi referanslarla transfer ettiğimiz guard Mc Clinton, bu değişikliklerin ilk adımları oldu. Eğer ekonomimiz el verirse, bir tane de yerli takviyesi yapmayı düşünüyoruz.

SÖZLEŞMEM İKİ YILLIK

? Murat Aşkın’la birlikte, Genel Menajer olarak birlikte çalışacağımız Birtan Saka’yı tebrik ediyorum. Aliağa’daki potansiyeli görüp, basketbola yatırım yapılmasını sağlamışlar. Onların 7 yıllık çabasının ürünü olan 1. Lig takımının çıta yükseltmesini sağlayacağız. Sözleşmem iki yıllık. Bu sene öncelikle Play-Off’u zorlamak, ligde tutunmak için çaba harcayacağız. Gelecek yıl hedefler büyüyecek.

KAAN’LA İLK KEZ BİRLİKTE

? Oğlum Kaan’la ilk kez birlikte çalışacağız. İkizi Berk, Düzce Gençlik’te oynuyor. Kaan, Efes Pilsen altyapısından çıktı. Onların pilot takımı Pertevniyal ve geçen sezon Mersin BŞB’de oynadı. Genç olmasından dolayı fazla forma şansı bulamadı. Bugüne kadar onu hep tribünden takip etmiştim. Ancak babalık salona girince biter. Türk basketbolunun en büyük sorunu oyun kurucu eksikliği. Bu nedenle elim sürekli Kaan’ın kulağında olacak.

BU SEVGİYİ BÜYÜTECEĞİZ

? Aliağa’da basketbolu çok seven bir kitle oluştu. Bu sevgiyi büyüteceğiz. Ana sponsorumuz Petkim Türkiye’nin devlerinden biri. Onların ismine yakışan bir basketbol oynayacağız. Yönetim kurulu çok planlı ve istekli. Ekonomik konularda tüm önlemler alınmış. Pınar KSK ve Bornova Bld’yle birlikte, İzmirliler olarak Beko Basketbol Ligi’ne damga vurabiliriz. Halil Üner’in takımı, yine her zamanki gibi göze hoş gelen basketbol oynayacak. Aliağa tehlike yaşamaz, aksine Play-Off’u bile zorlarız.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title