Haberler

Sosyalleşmesi İçin Spora Yönlendirildi Türkiye Rekoru Kırdı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dowm sendromlu sporcusu Ali Topaloğlu'nun antremanından detaylar- Canik Belediyespor antrenörü Musa Davulcu ile röportaj- Topaluğlu ile röportaj Sosyalleşmesi için spora yönlendirildi Türkiye rekoru kırdı- Samsun'da 17 yaşındaki down sendromlu sporcu Ali Topaloğlu, gülle atma ve atletizmde Türkiye rekorlarına imza attı- Topaloğlu: "Benim gibi tüm arkadaşlarımı spor yapmaya davet ediyorum"- Antrenör Davulcu: "Asıl hedefimiz Ali'yi evden çıkararak sosyalleşmesini sağlamaktı, bunu başardık şimdi sportif başarıyı üst sıralara çıkarmayı hedefliyoruz" MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'da17 yaşındaki down sendromlu Ali Topaloğlu, sosyalleşmesi için yönlendirildiği sporda gülle atma ve atletizmde iki Türkiye rekoru kırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dowm sendromlu sporcusu Ali Topaloğlu'nun antremanından detaylar- Canik Belediye spor antrenörü Musa Davulcu ile röportaj- Topaluğlu ile röportaj Sosyalleşmesi için spora yönlendirildi Türkiye rekoru kırdı- Samsun'da 17 yaşındaki down sendromlu sporcu Ali Topaloğlu, gülle atma ve atletizmde Türkiye rekorlarına imza attı- Topaloğlu: "Benim gibi tüm arkadaşlarımı spor yapmaya davet ediyorum"- Antrenör Davulcu: "Asıl hedefimiz Ali'yi evden çıkararak sosyalleşmesini sağlamaktı, bunu başardık şimdi sportif başarıyı üst sıralara çıkarmayı hedefliyoruz" MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'da17 yaşındaki down sendromlu Ali Topaloğlu, sosyalleşmesi için yönlendirildiği sporda gülle atma ve atletizmde iki Türkiye rekoru kırdı.Topaloğlu, iki yıl önce başladığı sporda Adana'da geçen ay düzenlenen Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda gülle atmada ilk Türkiye rekoruna ulaştı. Genç sporcu, daha önce 8,20 metre olan rekoru 8,95 metreye taşıdı. 200 metre koşuda ise 31 saniye ile ikinci rekoruna imza atan Topaloğlu, rekor kırdığı iki branşta da dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor.Hedefinin tüm rakiplerini geride bırakmak olduğunu kaydeden Ali Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Musa Davulcu antrenörüme teşekkür ediyorum. Tüm bunlar onların gayretleriyle oldu. Hedefim tüm rakiplerimi geride bırakarak, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak. Bunu başaracağıma da inanıyorum. Benim gibi tüm engelli arkadaşlarımı da spor yapmaya davet ediyorum" ifadeleri kullandı. Türkiye rekorlarının sahibi genç sporcu, madalyasını 18 Mayıs'ta, yapımı tamamlanan hizmet, eser ve yatırımların toplu açılış töreni için Samsun'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldığını belirtti. - Davulcu: "Olimpiyat madalyasını bile alır"Topaloğlu'nun antrenörü Musa Davulcu, genç sporcuyla yaklaşık iki yıl önce tanıştıklarını belirterek, bu sürede birçok başarılara imza attıklarını söyledi.Davulcu, Topaloğlu'nun spora başlamadan önce sadece okuldan eve, evden okula gidebildiğini dile getirerek, "Ali şimdi sporla birlikte sosyal hayata da adım attı. Daha önce evde oturan Ali'nin şimdiki hedefi dünya şampiyonluğu. Bu, Ali için çok güzel bir netice. Ali, bu istek ve azmiyle değil dünya şampiyonluğu, olimpiyat madalyasına bile uzanır" diye konuştu. - "Ailesi başarılarıyla gurur duyuyor"Asıl hedeflerinin Ali'nin sosyalleşmesi olduğunu, bunu da başardıklarını belirten Davulcu, şunları kaydetti: "Şimdi sportif başarıyı üst sıralara çıkarmayı hedefliyoruz. Ali, kasım ayında Güney Afrika'da düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanıyor. Bir aksilik olmazsa atletizm ve gülle atmada dünya şampiyonluğu bekliyoruz. Ardından 2016 Rio Olimpiyatları için çalışmalarımıza devam edeceğiz."Davulcu, Topaloğlu'nun kazanacağı başarılarla Samsun'un örnek sporcuları arasında yer alacağını vurgulayarak, ailesinin de çocuklarıyla gurur duyduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Spor

Canik Belediyespor Ali Topaloğlu Türkiye Samsun Yerel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title