Haberler

    San Antonio Çetesi Miami'den İntikam Alma Peşinde

    NBA'de 2014 Finalleri'nde San Antonio Spurs tıpkı geçen seneki gibi Miami ile karşılaşacak.

    NBA’de 2000’li yılları domine eden takım olan San Antonio Spurs bu sene de Batı’nın şampiyonu olmayı başardı. Geçtiğimiz sene yine finalde rakip oldukları Miami’ye 7 maçta boyun eğen Popovic’in öğrencileri rövanşı her zamankinden daha fazla istiyor.

    Takımın antrenörlüğünü 1996’dan beri Baş Antrenör Gregg Popovich yaptığı takım 62 galibiyet ile ligin en iyi normal-sezon rekorunu kırmış; takıma Finaller boyunca sahip olacağı ev sahibi saha avantajını kazandırmıştır.

    NBA’deki beşinci şampiyonluğuna koşan San Antonio Spurs, emektar basketbolcularına güveniyor. “Basketbolcuları Spurs yaratır, Heat satın alır.” Mottosunu tüm Teksas bilboardlarında paylaşan Spurs yetkililleri, Heat cephesinin verdiği “Yaşlı insanlar” cevabı ile daha da hırslandı.

    Finale nasıl geldiler?


    Normal sezonda 62 galibiyet 20 mağlubiyet
    Batı Konferansı Birinci Tur vs. Dallas Mavericks: 4-3
    Batı Konferansı Yarı Finalleri vs. versus Portland Trail Blazers: 4-1
    Batı Konferansı Finalleri vs. Oklahoma City Thunder : 4-2

    Sezon boyunca artıları


    Normal sezon süresince 30 takım arasından en iyi performansı gösteren ve “veteran” oyuncularının bana mısın demeden yüksek performans gösterdiği San Antonio, bir diğer favorilerden Oklahoma’ı 6 maçta geçerek gücünün ne kadar büyük olduğunu herkese bir daha ispatlamış oldu.

    Ayrıca Gregg Popovic ile yerleşmiş bir oyun planına sahip olan San Antonio, eğer seneye yine final oynarsa muhtemelen bu satırlardaki artıları birebir tekrar göreceğiz.

    San Antonio neden kazanacak?
    NBA’de form olarak sezonun en iyi takımı olarak göze çarpan San Antonio, topla göze hoş gelen oyunuyla seyircilere zevk vermeyi de ihmel etmiyor. Bu takımın mimarı olan Popovic, geçen sezon finalin altıncı maçında Ray Allen’ın Miami adına 10 saniyeden az bir süre kala attığı basketle NBA finalini kaybedişini aklından çıkaramadı ve bu sene şampiyonluğu kazanmak için her yolu deneyecektir. Batı Konferansı’nın Doğu’ya göre daha yarışmacı olması Spurs’u play-offlar süresince de formda tuttu. Miami’de yedekten gelen en etkili iki isim olan Ray Allen ve Chris Andersen’in sakatlıkları da önemli bir detay.

    Finale damga vuracak basketbolcu: Tim Duncan


    Bu sezon son sezonu olması beklenen Tim Duncan, geçen sezon finalde kaybettikleri şampiyonadan sonra kariyerine şampiyonluk yüzüğü ile veda etmek isteyecektir. Ve Tim Duncan bir maçı kazanmak isterse; önünde çok fazla direnen olamaz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Lebron’un “Bizi sevmiyorlar” çıkışına cevap veren veterean pivot “Bu kadar kötü ne söyledim anlamış değilim. Bu konu hakkında herkes bir şeyler söylüyor. Ben sadece finalleri kazanmak istediğimi söyledim. Tekrar finaldeyiz ve kazanmak istiyoruz. Eğer bu açıklamalarımdan başka bir şeyler çıkarmak istiyorlarsa çıkarsınlar. Şampiyonluk için dört tane daha galibiyete ihtiyacımız var. Bu sefer bunu başaracağız.” şeklinde bir cevap verdi ve tek amacının finali kazanmak olduğunun altını çizdi.

    Gregg Popovic’in açıklamaları


    LeBron James’in San Antonio cephesini hedef alan “Miami’yi sevmiyorlar” açıklamasına bir cevap da koç Popovic verdi. “Ben herkesi severim” diyen koç, Lebron’un neden böyle bir açıklama yaptığını anlamadığını belirtti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    San Antonio Spurs Tim Duncan Teksas Miami Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title