Haberler

Paf'la Oynamanın Faturası Çok Ağır

Beşiktaş Kulübü, Maçlara Paf Takımı ile Çıkması Halinde Ağır Bir Faturayla Karşı Karşıya Kalacak. Siyah Beyazlıları Bekleyen Tehlikeler Şöyle:

BEŞİKTAŞ Kulübü, maçlara PAF takımı ile çıkması halinde ağır bir faturayla karşı karşıya kalacak. Siyah beyazlıları bekleyen tehlikeler şöyle:

Hisseler düşer

1-) Borsada işlem gören Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş hisselerini değer kaybeder. Nitekim karar henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen şirketin hisse senetleri dün % 3.3 oranında değer kaybetti. Geçen hafta cuma gününü 2.10 YTL’den tamamlayan hisse senedi, dün 2.03 YTL’den kapanış gerçekleştirdi.

Sponsorlar kaybedilir

2-) Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, "Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci ve hakem İsmet Arzuman istifa etmedikleri taktirde, PAF takımı ile oynama düşüncemiz tüm maçlar için geçerli olabilir. Sponsorlar da isterlerse kulübümüzden desteklerini çekebilirler" açıklamasını yapmıştı. Siyah beyazlılar, maçların tümüne PAF takımı ile çıkmaları halinde, Demirören’in de değindiği gibi, sponsorlar desteklerini çekerler; bu da milyonlarca dolar gelir kaybı anlamına gelir.

Aslar isyan eder

3-) A takımda yer alan futbolcuların hemen hepsi siyah beyazlı kulüpten maç başına para alıyor. Bu oyuncular, kendilerinden kaynaklanmayan bir sebepten dolayı oynayamadıkları için Beşiktaş Kulübü’ne dava açabilirler. Bu da Del Bosque davası nedeniyle zaten başı dertte olan Beşiktaş Yönetim Kurulu’nu yeni bir hukuki problemle karşı karşıya bırakabilir.

Ödeme yükü artar

4-) Beşiktaş, tüm maçlara PAF takımı ile çıkarsa, bu oyuncuların hepsiyle yeni sözleşmeler imzalamak zorunda kalacak. Böyle bir durumda siyah beyazlı kulüp, ek vergi ve transfer ücreti ödeme yükümlülüğü ile karşı karşıya kalacak.

Şampiyonluk kaçabilir

5-) Süper Lig’de her puan altın değerinde. Beşiktaş, Sivasspor maçında PAF takımı ile oynayıp puan kaybederse; bu puanlar yüzünden şampiyonluğu veya Şampiyonlar Ligi elemesine katılma hakkını veya UEFA Kupası’nı kaçırabilir.

Bu saydığımız faktörler nedeniyle Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun, "Sivasspor maçına PAF takımı ile çıkalım" düşüncesini uygulamaya sokması zor görünüyor. Nitekim yönetimin önde gelen bazı isimleri, "Biz bu kararın altına tek başımıza giremeyiz. Mutlak surette Genel Kurul’un ve camianın önde gelen isimlerinin görüşlerinin alınması gerekiyor. Herkes destek verirse bu eylem yapılabilir" görüşünü dile getiriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title