Haberler

    Messi ve Güvenli Gelecek İnşa Eden Futbolcular

    Barcelona'nın süperstarı Messi, kurnaz yatırımlarla futbol yaşamından sonraki dönem için önemli adımlar atıyor.

    By Ben Lyttleton

    "Gündoğumunun güzelliğini yeniden keşfedip, ağaçları ve rüzgarı hissedeceğiniz, nehir kenarında çiçeklerle birlikte doğada nefes alacağınız, kentsel yaşamın temposundan uzakta, huzuru ve özgürlüğü bulacağınız yer, Azahares Del Parana"

    Azahares Del Parana inşaat projesinin tanıtımı bu. Messi'nin memleketi Rosario şehrinden 30 kilometre uzaklıkta, Fighiera adında küçük bir kasabada inşa ediliyor. İçinde voleybol ve futbol sahaları, tenis kortları ve golf sahası ile büyük bir park, 600 metrelik plaj ile spor merkezi olan bir yer. 60 tekne için marina rıhtımı da var. Ülkenin cennet köşelerinden biri. Messi ve ortağı Marcelo Muniagurria'nın 10 milyon dolarlık yatırımı...Yıldız futbolcunun yaptığı tek yatırım bu değil elbet. Rosario'nun merkezinde 40 katlı, 125 metre yükseklikte Aqualina kulesi de onun. 2009 yılında açıldı.

    Güneşte bir yer | Lionel Messi'nin ülkesinde cennet köşesi 'Azahares Del Parana'Genel olarak baş döndürücü harcamalar, kötü yatırımlar yapan futbolcular, kariyerlerinin sonuna doğru akıllanıp uzman yardımıyla akıllı yatırımlar yapmaya çalışıyor.

    Ünlü menajer Jorge Mendes de genç oyunculara tavsiyelerinin hep aynı olduğunu, kazandıkları uçuk paraların kontrolünü bir uzman yardımıyla sağlamalarını, yatırımlarını da o uzmanın tavsiyesiyle yapmalarını gerektiğini söylüyor: "Maddi konularla uğraşmak isterken çok kez darbe alan futbolcular tanıdım. Profesyonel bir oyuncu mali işleriyle ilgilenecek bir uzmanla anlaşma yapmak zorunda. Futbolcu sadece futboluna odaklanmalı."Belki Messi, emlak kralı Robbie Fowler'ın 2013 yılında açılan mülkiyet akademisinde atölyelere katılmış ve yatırım sırlarını öğrenmiştir. Eski Liverpool forveti tüm futbolculara bu eğitimi verebilir. Liverpool taraftarının "Hepimiz Fowler'ın evinde yaşıyoruz tezahüratını hatırlarsınız. Eski rekortmen golcü futbolcuların yüksek paralar kazandıkları süreçte mutlaka yatırım eğitimi alması gerektiğini düşünüyor.

    Başka bir Güney Amerikalı oyuncu, Arturo Vidal de benzer bir felsefeyi takip ediyor. Vidal spor pazarlama şirketi Arvid ve iki erkek kardeşiyle birlikte bir yatırım şirketi, Sociedad de Inversiones Vidal Spa'yı kurdu. Şili'de Chicureo'da bir spor merkezi satın aldı. Yaklaşık bin 200 kişilik spor merkezinde, egzersiz ve rehabilitasyon merkezi, futbol sahası, tenis kortları, spor ekipmanları, Olimpik yüzme havuzu var. Spor kompleksinin değerini ikiye katladığı, bu başarılı yatırım sayesinde Vidal'in, Santiago eteklerinde başka spor merkezi satın almak istediği de konuşuluyor.

    Finansal danışman çok para kazanan herkes için gerekli ancak, Sven-Goran Eriksson'un durumu biraz farklı.O finansal danışmanına verdiği fazla yetki ve ihmalkarlığı yüzünden çok para kaybetti. Hampshire'da 92 daireden oluşan bir dizi yatırımla birlikte Barbados Royal Westmoreland Golf Club'da iki parsel arazisi de gitti. Eriksson iflas etmedi ama yaklaşık 12 milyon euroluk büyük bir kayıp yaşadı.Fowler, tüm bu yaşananların eğitim ve doğru tavsiyelerle ilgili olduğunu söylüyor. Belki Eriksson da Fowler'dan eğitim alır. Kim bilir, belki bir kaç  yıl içinde biz Arjantin'den de yeni bir tezahürat duyarsınız: 'Lionel Messi'nin arazisinde yaşıyoruz"

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Sven Goran Eriksson Arturo Vidal Lionel Messi Liverpool Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title