Haberler

    Londra'da Ne Spurs Güldü Ne Manu: 2-2

    Londra ve Manchester devlerinin karşı karşıya geldiği Tottenham-Manchester United maçında gülen taraf olmadı.

    Bir önceki hafta Manchester City deplasmanında 6-0'lık bozguna uğrayan Tottenham'ın ManU'yu konuk ettiği maçta üç puanı kazanan taraf çıkmadı.

    Karşılaşmanın ilk yarısı 'İşte Premier Lig bu!' dedirten bir şekilde başladı ve devam etti.

    Tottenham'da 11. dakikada Aaron Lennon'ın sert şutunda kaleci De Gea gole izin vermedi. Ancak 18. dakikada neredeyse birebir aynı noktadan Kyle Walker serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçti. Walker'ın frikiği kalenin ortasından ağlarla buluştu ve Tottenham 1-0 öne geçti.

    31. dakikada Tottenham az kalsın farkı ikiye çıkarıyordu ancak De Gea ile karşı karşıya kalan Lennon bir kez daha İspanyol kaleciye takıldı. Bu atağın dönüşünde ise ManU hızlı bir şekilde hücuma çıktı. Rooney, altıpasın içinde sert bir şutla topu ağlara gönderdi ve skor 1-1 oldu.

    İlk yarının sonlarına doğru önce Soldado ardından da Lennon aynı net pozisyonda De Gea'nın üzerine şut çekti. Böylece ilk yarıdaki son gol şansını da değerlendiremeyen Tottenham, 1-1'lik beraberlikle soyunma odasına gitti.

    ROONEY YİNE İŞ BAŞINDA

    İkinci yarıda da daha baskılı oynayan taraf Tottenham oldu ve bu baskı 54. dakikada Sandro'nun ayağından gole dönüştü. Dembele'nin pasında topla buluşan Sandro, kaleye çok uzaktan bir şut çekti. Sandro'nun sert şutu sağ doksandan ağlarla buluştu!

    Ancak golün ardından fazla sevinemeyen Tottenham'da kaleci Lloris, 56. dakikada Wellbeck'i ceza sahasında yere düşürdü ve hem penaltıya sebebiyet verdi, hem de sarı kart gördü.

    57. dakikada penaltıyı kullanan Rooney, topu kalenin merkezine yolladı ve skora 2-2'lik dengeyi getirdi.

    Beraberliğin ardından iki takım da daha temkinli oynamaya başladı. 73. dakikada Rooney hat-trick yapmaya çok yaklaştı ancak bu sefer Lloris topu kurtarmayı başardı.

    Oyunun son anlarına kadar yüksek tempo devam ettiyse de iki takım da orta sahada çok fazla top kaybı yapmaktan organize ataklar geliştiremedi. Maçta başka gol olmadı.

    Karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona erdi. Bu beraberlikle Tottenham 21. puanla 9. sırada kalırken, ManU'da 22 puanla 8. sıradaki yerini korudu.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Aaron Lennon Tottenham De Gea Londra Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title