Haberler

Kolombiyalı Pino Bursa Büyükşehir'de

Yeni sezonda Türkiye'yi CEV Cup'ta temsil edecek olan Acıbadem Bayanlar Birinci Ligi takımlarından Bursa Büyükşehir Belediyespor, son yabancı hakkını Kolombiyalı Kenny Moreno Pino'yu alarak kullandı.1.85 metre boyunda olan pasör çarprazı olarak...

Yeni sezonda Türkiye'yi CEV Cup'ta temsil edecek olan Acıbadem Bayanlar Birinci Ligi takımlarından Bursa Büyükşehir Belediyespor, son yabancı hakkını Kolombiyalı Kenny Moreno Pino'yu alarak kullandı.

1.85 metre boyunda olan pasör çarprazı olarak görev yapan Pino, başarı çizgisi yüksek olan bir oyuncu. 100'den fazla ülkesinde milli takımda görev yapan Kolombiyalı oyuncu, 2011'de Kore şampiyonu, 2010'da Kore'de en iyi oyuncu seçilirken, 2005-2012 arası İtalyada plaj voleybolu şampiyonluğu bulunuyor. Kenny Moreno Pino son üç yılda Azarbaycan'ın Bakü, İtalya'nın Sigrade Parma ve Robunsport Pesaro takımlarında forma giydi.

Bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Merinos Park'taki Gönül Dostları Restaurant'ta düzenlenen törenle Büyükşehir Belediyespor ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

KADROMUZ GÜÇLENDİ

İmza töreni öncesi açıklama yapan Büyükşehir Belediyespor Başkanvekili İlhan Satık, "Yerli oyuncu transferimizi tamamlamıştık. Üçüncü ve son yabancı hakkımızı Pino'yu alarak kullandık. Türkiye'de ve Avrupa'da iyi yerlere gelmek istiyoruz. Bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan yönetici Taha Aydın, "Güçlü bir oyuncuyu kadromuza dahil ettik İddialı bir ekip oluşturduk. İki kulvarda da başarılı olmak için mücadele edeceğiz" dedi.

PİNO KATKI VERECEK

Başantrenör Emin İmen, Pino'yu İtalya'da izlediğini belirterek, "Pino bizi tercih ettiği için çok sevinçliyiz. Gücümüze güç katacağından şüphem yok. Hedefimiz iyi yerlere gelebilmek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye kulüp yönetim kurulumuza, bu transferde bize büyük destek veren BASKF Başkanı Cemal Vardar'a, Ersin Yılmaz'a emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

PİNO: JERKOV'DAN BİLGİ ALDIM

Bursa Büyükşehir Belediyespor'un yeni transferi Pino duygularını şöyle dile getirdi:

"Son yıllarda Türk voleybolu adından sıkça söz ettiriyor. Dünyanın en iyi voleybolcuları buraya geliyor. Bende bu ligin bir parçası olmak istedim. Büyükşehir'de oynayan eski takım arkadaşım Jerkov ile görüştüm. Çok iyi şeyler anlattı. Bende düşünmeden kabul ettim. Burada gördüğüm ilgi, yöneticilerin sıcak yaklaşımı ne kadar doğru karar verdiğimi gösterdi."

Kenny Moreno Pino, daha sonra Bursaspor atkısı ile basın mensuplarına poz verdi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Bursa Büyükşehir Belediyespor Türkiye İtalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title