Haberler

'Kendimi Türk Futboluna Adadım'

İstanbul'a Gelen Hiddink, "Kendimi TFF ve Türk Futboluna Tamamen Adamış Durumdayım" Dedi.

(A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendisine yaptığı teklifi çok düşünmeden kabul ettiğini belirterek, "Şu andan itibaren kendimi TFF ve Türk futboluna tamamen adamış durumdayım" dedi.

Beşiktaş'taki Four Seasons Bosphorus Hotel'de TFF Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Hollandalı teknik adam, dünya çapında çalıştığını, kendisine farklı tekliflerin de olduğunu belirterek, "Bir yere giderken hep içimdeki hislere göre davranırım. Bütün ülke iyi sonuçlara kendini adamış durumda. Benim için en önemli şey insanların buna gösterdikleri tutku ve adanmışlık. Buraya gelmeden önce Mahmut beyle kimlerin düşünüldüğünü konuştum. Gelirken biraz düşündüm, ama çok fazla düşünmedim. TFF ile birlikte çalışmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

Hiddink, toplantıda gösterilen videoda vatandaşların kendisi hakkında söylediklerini anlayamadığını, ancak pek çok kişi Türk Milli Takımı'nın güzel geleceğine olan inancını belirttiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Videoda Türkiye'de çalıştırdığım Fenerbahçe'den de bahsedildi. Tabii ki Fenerbahçe'de çok da güzel şeyler olmadı. Türkiye'deki ilk maçımızda çok büyük bir yenilgiye uğramıştık. O zaman insanlara sorsanız 'Lütfen evine git' derlerdi. Zamanla çok şey değişti. 20 yılda çok tecrübe kazandım. Burada olmaktan çok mutluyum. İnsanın geçmişini unutmaması lazım. Geçmişimde çok şey öğrendim, ama geleceğe bakmalısınız. Türk futbolunun geleceği çok daha iyi olacaktır. Yakın geçmişte Türk futbolu ile yapılanları gördüm. Projeler gerçekten çok güzel. Hollanda Federasyonu'nda TFF'nin 2016 Avrupa Şampiyonası adaylığıyla ilgili sunumunundan çok etkilendim. 2016 Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması için toplum ve hükümet tarafından çok büyük heves olduğunu gördüm. Türk futbolu çok daha iyi yerlere gelecek. En kısa sürede ekibimle birlikte çalışmaya başlayacağız. Eylül ayında başlayacak Avrupa Şampiyonası elemeleri için çalışmalara büyük bir hızla başlayacağız."

Açıklamaların ardından Hiddink ile Özgener, basın önünde sözleşmeye imza attı.

-ÖZGENER: "HIDDINK'E 'HOŞGELDİN' DİYORUZ" -

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Hollandalı çalıştırıcıyla başarıda istikrar yakalayacaklarını söyledi.

Başkan Özgener, bugün itibariyle Türk futbolu için önemli bir sürecin geride kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Türk milli takımlarında yeniden görev alacak teknik adamın futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek, en önemlisi istikrarlı kılacak deneyim ve birikime sahip biri olacak demiştik. Futbolumuzu koyulan bu hedeflere yetenek ve bilgileriyle taşıyacak Hiddink ile yan yanayız."

Federasyon olarak yeni teknik direktörleriyle el ele vererek yeni dönemde istikrarlı başarılar yakalamaya çalışacaklarını kaydeden başkan Özgener, "Güvenimiz sonsuz. Yeniden yapılanma tamamlandı. Türk futbolu adına çok önemli süreç sona erdi. Bugünden itibaren yepyeni bir dönem başlıyor. Türk futbolu için bu yeni dönemdeki başarılar doğal olarak sadece kişilere ait değil. Bu anlamda futbol ailesinin tüm paydaşlarının biraraya gelerek oluşturacağı sinerji çok önemli. Herkesin bu dönemde bize destek vermesini istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

-SORULAR-

Toplantıda, imza töreninin ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Bir gazetecinin, "Bir kulüp takımından teklif gelirse, Türk milli takımı ile birlikte çalıştırmayı düşünür müsünüz" sorusu üzerine Hiddink, "Şu andan itibaren kendimi TFF ve Türk futboluna tamamen adamış durumdayım. Federasyonla birlikte başka bir kulüpte yapmanın yolu yok. Çünkü öncelikle fiziksel olarak mümkün değil. İkincisi burada bir işi çok iyi şekilde yapmaya odaklanmalıyız. Ben kendimi sadece Türk milli takımına adamış durumdayım" diye konuştu.

-İSTANBUL'A BUGÜN GELDİ-

İstanbul'a bugün gelen Guus Hiddink, ayağının tozuyla basın toplantısı yaptı.

İstanbul'a gelir gelmez İstinye'deki Futbol Federasyonu binasına giderek, federasyon çalışanlarıyla tanıştı. Öğle yemeği yiyen Hollandalı teknik adam, daha sonra basın toplantısı için otele geldi.

Toplantı yaklaşık 20 dakika gecikmeli başladı.

-YARIN LONDRA'YA GİDİYOR-

Guus Hiddink'in yarın Londra'ya gideceği bildirildi.

Hollandalı teknik adamın Londra'da yarın Chelsea ile Inter arasında yapılacak Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçını izleyeceği kaydedildi.

-MEDYA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ-

Guus Hiddink'in basın toplantısına basın mensupları büyük ilgi gösterdi.

Toplantıyı çok sayıda basın mensubu izlerken, bazı televizyonlar canlı yayın yaptı.

Bu arada, basın toplantısını bir Hollandalı ve bir de Belçikalı gazetecinin izlediği bildirildi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

Serçe parmağını yiyen caniyle birlikte tedavi olmuş! Yeniden hastaneye gideceğini öğrenen Dilan Polat dilekçe verdi

Serçe parmağını yiyen caniyle birlikte tedavi olmuş! Yeniden hastaneye gideceğini öğrenen Dilan Polat dilekçe verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title