Haberler

Kaptanın Kafası Karışık

Halil İbrahim Avşar - Hentbol Bayanlar Süper Ligi takımlarından Üsküdar Belediyesi'nde oynayan (A) Milli Takım'ın kaptanı Yeliz Özel, "Hep kesin dönüş diyorum ama sonra Avrupa'ya tekrar transfer oluyorum" dedi.

Halil İbrahim Avşar - Hentbol Bayanlar Süper Ligi takımlarından Üsküdar Belediyesi'nde oynayan (A) Milli Takım'ın kaptanı Yeliz Özel, "Hep kesin dönüş diyorum ama sonra Avrupa'ya tekrar transfer oluyorum" dedi.

Romanya'nın CS Oltchim Ramnicu Valcea takımıyla 2010 yılında Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan ve sezon başında Üsküdar Belediyesi'ne transfer olarak 3'üncü kez Türkiye'ye dönüş yapan Özel, AA muhabirine, çok duygusal olduğu için tekrar Türkiye'ye dönüş yaptığını söyledi.

Makedon Kometal Skopje'de forma giyerken 2006 yılında "Avrupa'nın en iyi 4'üncü hentbolcusu seçilen" Özel, Avrupa'daki takımların Türk takımlarından farklı olarak altyapıya önem verdiklerini ifade etti.

"Altyapıdan sürekli sporcular yetiştiriyorlar" diyen Özel, hentbolun Türkiye'de gelişme kaydedebilmesi için bu sporun çocuklara sevdirilmesi gerektiğini belirtti.

Özel, yurt dışındaki hentbolcuların da Türk sporculara göre daha profesyonel hayat sürdüklerine değinerek, Avrupa hentbolundaki başarıda bunun da etkili olduğunu dile getirdi.

Özel, "Yurt dışındaki sporcuların dünyaya bakışları ve arkadaşlık anlayışları bizden farklı. Onlar, çok fazla dışarı çıkmıyorlar ve sevdikleriyle çok sık görüşmüyorlar. Ben ise yurtdışında ülkemi, ailemi ve arkadaşlarımı çok özlüyordum. Türkiye'ye yeniden dönmemde de bu etkili oldu. Çok duygusalım. Hep kesin dönüş diyorum ama sonra Avrupa'ya tekrar transfer oluyorum" diye konuştu.

-"Hedef şampiyonluk"-

Ligde oynadıkları 7 maçı kazanmalarına rağmen takımlar arasında uçurumun olmadığını savunan Özel, "Takımlar eşit. Maçlar çekişmeli ve zevkli geçiyor. Ligde namağlup lider durumdayız. Şampiyonluğu hedefliyoruz" dedi.

Özel, Çalenç Kupası 4'üncü turunda Yunanistan'ın FETA EPIRUS Anagennisi Artas takımıyla karşılaşacaklarını hatırlatarak, "İyi kura çektik. Her iki maçımızı da büyük ihtimalle İstanbul'da oynayacağız. Çalenç Kupası'nı kazanacak güçteyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA / Spor

Üsküdar Belediyesi Yeliz Özel Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title