Haberler

İtalya'da Bir Kahraman; de Sanctis

Haber: Fatih Şamlıoğlu Fatihs@sporx.com Galatasaray'da Bitmek Tükenmek Bilmeyen Kaleci Krizi Sarı-kırmızılı Taraftarların Sabrını Taşırdı.

HABER: Fatih ŞAMLIOĞLU

fatihs@sporx.com

Galatasaray'da bitmek tükenmek bilmeyen kaleci krizi sarı-kırmızılı taraftarların sabrını taşırdı. Galatasaraylı taraftarlar, Ufuk ve Aykut'un başarısız performansından sonra transfer edilen Zapata'nın kısa sürede ortaya koyduğu silik performanstan da memnun kalmadı.

Galatasaray kalesinde ilk maçına Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantepspor maçında çıkan Zapata, bu müsabakada 3 gol yerken, ardından Spor Toto Süper Lig'deki Eskişehirspor maçında 2, son yapılan Gaziantepspor maçında 1 gole engel olamayarak 3 resmi maçta 6 gol yemiş oldu.

Sarı-kırmızılı kaledeki 3 resmi maçında sahada 270 dakika kalan Zapata'nın gol yeme ortalaması her 54 dakikada 1 gol olarak gerçekleşti. Zapata bu ortalamayla, Ufuk Ceylan ile Aykut Erçetin'in de gerisinde kalarak, "Gelen gideni arattı" dedirtti.

Bİ ÇARE!..

Brezilyalı file bekçisi Claudio Taffarel'in ardından kalesini Kolombiyalı Fredy Mondragon'a teslim eden sarı-kırmızılı kulüp, 1998-2007 yılları arasındaki 9 sezon da belki de en az sıkıntıyı kaleci mevkiisinde yaşadı.

Mondragon'un takımdan ayrılmasından sonra Sevilla'dan 500 bin avro karşılığında kiralanan Morgan de Sanctis zaman zaman yaptığı basit hatalar ile tüm eleştiri oklarının hedefi haline geldi ve Florya macerası İtalyan kaleci için kısa sürdü.

Galatasaray'da beğenilmeyen ve otoriteler tarafından yerden yere vurulan Morgan de Sanctis, İtalya'da ise adeta el üstünde tutuluyor.

İtalya Serie A'da Napoli'nin şampiyonluk mücadelesi vermesinde büyük bir pay sahibi olan de Sanctis, AC Milan'dan Christian Abbiati ve Lazio'dan Fernando Muslera ile birlikte ligin en az gol yiyen üç kalecisinden biri...

500 BİN AVROLUK ADAMIN YAPTIĞI...

Napoli'nin ligde son hafta Roma'yı deplasmanda 2-0 mağlup ettiği maçta Edison Cavani ile birlikte maçın en iyilerinden biri olan de Sanctis, Roma Teknik Direktörü Claudio Ranieri'nin de büyük övgüsünü aldı.

De Sanctis'in usta bir kaleci olduğunu ifade eden Ranieri, "Napoli'nin belki de en büyük şansı de Sanctis... Bu maçta da bunun bir kez daha gördük. Yaşı ilerledikçe daha iyi bir tecrübeye sahip oluyor ve bu da Napoli'nin başarısını körüklüyor" dedi.

Claudio Ranieri gibi Juventus Teknik Direktörü Del Neri de de Sanctis'in büyüleyici performansından etkilenenler arasında yer alıyor.

Başkent Roma'da düzenlenen bir panelde İtalya futbolu hakkında konuşan Del Neri, "Benim için İtalya'daki en iyi kaleci tabii ki Buffon ancak bu diğerlerinin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Julio Cesar ve de Sanctis gibi iyi kaleciler takımların performansında büyük pay sahibi oluyor. Özellikle de Sanctis'in tecrübesi Napoli için büyük bir avantaj" ifadelerini kullandı.

Napoli'nin Teknik Direktörü Walter Mazzarri de de Sanctis hakkında övgü dolu sözler sarfetti.

De Sanctis'in tecrübesi ve kalitesiyle Napoli için büyük bir şans olduğunu dile getiren Mazarri, "Napoli'nin bugünkü başarısında kalecimiz de Sanctis'in önemli bir payı var. Futbol kaleden başlayan bir oyun ve bir teknik adam olarak belki de en fazla güvenmeniz gereken figürler kaleciler. Ben, de Sanctis'e fazlasıyla güveniyorum ve bu güvenim takım üzerine de olumlu bir şekilde yansıyor" şeklinde konuştu.

FUTBOL OSCARLARI'NDA VAR...

İtalya'da dağıtılan 'Futbol Oscarı'nda da Julio Cesar'ın ardından Bologna'nın kalecisi Salvatore Sirigu ile birlikte ligin en iyi üç kalecisinden biri olan de Sanctis, performansı hakkında yaptığı açıklamada "Napoli'de kendimi evimde gibi hissediyorum. Müthiş bir takımımız var ve ben de bu takımın bir parçası olmaktan dolayı mutluyum. Burada gösterdiğim performansta Napoli'nin havasının ve takım arkadaşlarımın büyük bir payı var. Kariyerimi burada noktalamak istiyorum ve bunun için de daha fazla çalışmam gerektiğinin farkındayım" dedi.

GALATASARAY İSTEMEDİ...

2007'de Sevilla'da forma giyen ve iki sezonda toplam 8 maça çıkan de Sanctis, 2008-2009 sezonunda 500 bin avro kiralama bedeli ile Galatasaray'a transfer olmuştu. Sarı-kırmızılı kulüp İtalyan kaleciye yıllık 1 milyon avro öderken; olası bir satın alma durumunda da Sevilla'ya 1.5 milyon avro bonservis bedeli ödenecekti.

Galatasaray'da 39 maça çıkan ve özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde Hamburg ile Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan rövanş maçında yediği hataları goller ile sarı-kırmızılı takımın Avrupa'ya veda etmesine yol açan ve büyük eleştiri toplayan de Sanctis'in bileti o günlerde kesilmişti.

YERLİ MALI; UFUK VE AYKUT

Galatasaray, Morgan de Sanctis'in ardından Atletico Madrid'den Leo Franco'yu transfer etmiş ancak Arjantinli kaleci de beklentileri karşılayamıştı. Leo Franco ile birlikte transfer sezonun son günlerinde Manisaspor'dan kadro katılan Ufuk Ceylan, Arjantinli file bekçisi Franco'nun arkasında Aykut Erçetin ile birlikte yedek beklemişti.

Franco'nun büyük hayal kırıklığı yaratan performansının ardından kalesini Ufuk Ceylan'a teslim eden Galatasaray, hem Aykut hem de Ufuk ikilisinden de beklenen verimi alamadı ve Rumen teknik adam Hagi yönetiminde eldivenlerini bir kez daha değiştirerek Zapata'yı bonservis bedeli olmadan kadrosuna kattı.

Galatasaray taraftarının sosyal medya platformlarında son günlerde tartıştığı, sıkça dile getirdiği ve kinayeli bir şekilde birbirlerine sorduğu tek soru var; "Zapata sadece karpuz mu tutar"

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title