Haberler

İstanbul: Marcıo Nobre, İddialı Konuştu

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Marcio Nobre, kariyerinde yeni ve çok önemli bir sayfanın açıldığını belirterek, "Beşiktaş'ta her şeye yeniden başlıyorum. Oynayacağım futbol ve atacağım gollerle bana güvenenlerin inancını boşa çıkartmamaya çalışacağım" dedi.

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Marcio Nobre, kariyerinde yeni ve çok önemli bir sayfanın açıldığını belirterek, "Beşiktaş'ta her şeye yeniden başlıyorum. Oynayacağım futbol ve atacağım gollerle bana güvenenlerin inancını boşa çıkartmamaya çalışacağım" dedi.

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Brezilyalı golcü Marcio Nobre, kariyerinde yeni ve çok önemli bir sayfanın açıldığını, Beşiktaş'ta her şeye yeniden başladığını belirterek, "Beşiktaş'ı çok büyük bir kulüp olduğu için tercih ettim. Beşiktaş'ı seçmemde kimsenin baskısı ya da telkini olmadı. Bu tamamıyla kendi tercihimdi. Beşiktaş'a gelerek de en doğru kararı verdiğime inanıyorum. Kariyerimde yeni ve çok önemli bir sayfa açıldı. Ben Beşiktaş'ta her şeye yeniden başlıyorum. Çok çalışarak bana güvenenlerin bu inancını boşa çıkartmamaya çalışacağım" dedi. Türkiye'deki kariyeri süresince çok başarılı olduğuma inandığını ifade eden Nobre, ama 2.5 sene içerisinde yaklaşık 60 resmi gol attığını kaydetti.

Siyah-beyazlı takımın gün geçtikçe daha iyiye gittiğini, Galatasaray ile oynayacakları Süper Kupa finaline kadar tam anlamıyla hazır olacaklarına inandığını belirten Nobre, "Çok kaliteli oyunculardan kurulu, derin bir kadroya sahibiz. Bu kadro yapısında kimin forma giyeceği çok da önemli değil. Kim forma giyerse giysin bu birliktelik ve arkadaşlık olduğu sürece başarı da kaçınılmaz olur. Takımda üst düzeyde bir kaynaşma var. Yakın bir zamanda her açıdan üst seviyede bir ekip olacağımıza inanıyorum. Galatasaray ile oynayacağımız Süper Kupa finaline kadar tam anlamıyla hazır olacağımıza inanıyorum. Süper Kupa bizim için çok önemli bir başlangıç. Her maça olduğu gibi bu maça da kazanmak için çıkacağız" dedi.

"BENİM İÇİN TAKIMIMIN BAŞARISI ÖNCE GELİR"

Saha içerisinde kesinlikle egoist bir oyuncu olmadığını, kendisi için takımın başarısının daha önemli olduğunu belirten golcü futbolcu, "Benim inanışımda takımımın başarısı önce gelir. Gerçekten atacağım gollerin sayısının hiçbir önemi yok. Yeter ki Beşiktaş başarılı ve şampiyon olsun. İyi bir profesyonel olarak yüzde yüz performansla oynayarak elimden gelen her şeyi takımım için sahaya koyacağım. Ben sahada konuşmayı tercih ederim. Lig başlayınca herkes beni sahada görecek" diye konuştu.

Yeni sezonda siyah-beyazlı taraftarlara çok büyük iş düştüğünü söyleyen Nobre, "Sezona 3 kulvarda yarışarak başlayacağız. Bunların hepsinde de kafaya oynama istek ve arzusu içerisindeyiz. Bunu başarabilecek güce de sahibiz. Ama bu tip hedeflere adım adım koşmak en iyisidir. UEFA Kupası'nda ilk önce elemeyi geçerek gruba kalmak hedefindeyiz. Sonra daha ileri hareket etmeliyiz. UEFA Kupası'nda başarılı olmanın yolu kendi evimizdeki maçları kazanmaktan geçiyor. Burada biz futbolcuların yanı sıra taraftarlarımıza da çok büyük iş düşüyor. Bize verecekleri destekle bizim için çok özel olan BJK İnönü Stadı'nı rakipler için kaynayan bir kazana çevirmeleri lazım. Ben daha önceden de bu seyircinin karşısında oynadığım için ne kadar etkili bir taraftara sahip olduğumuzu çok iyi biliyorum. Taraftarlarımızın her zaman yanımızda olmalarını ve sonuna kadar desteklerini hissettirmeleri başarılı olabilmemiz açısından çok önemli" dedi.

Shakthar Donetsk maçında taraftarların kensini bağrına bastığını söyleyen Nobre, "İlk kez Shakthar maçında BJK İnönü Stadı'nda Beşiktaş taraftarının karşısına çıktım ve çok mutlu oldum. Rakip bir takımdan transfer olmama rağmen beni çok iyi karşılayıp, adeta bağırlarına bastılar. Bana verdikleri bu desteğe ben de sahada oynayacağım iyi futbol ve atacağım gollerle en iyi şekilde teşekkür edeceğim" dedi.

"GERÇEK BİR BEŞİKTAŞLI OLMAK İÇİN FENERBAHÇE'YE GOL ATMASI GEREKTİĞİMİN FARKINDAYIM"

Gerçek bir Beşiktaşlı olmak İçin Fenerbahçe'ye gol atması gerektiğinin farkında olduğunu vurgulayan Nobre, "Gerçek bir Beşiktaşlı olmak için Fenerbahçe'ye gol atmam gerektiğinin farkındayım. Oynadığım mevikiyi de dikkate alırsak bu benim zaten yaptığım en iyi iş. Ben gol atarak yaşayan bir futbolcuyum" diye konuştu.

Türkiye'yi çok sevdiğini belirten Brezilyalı golcü, "Ben tam bir Türkiye ve İstanbul aşığıyım. Türkiye, hem bulunduğu konum hem de güzellikleri açısından benim gördüğüm en güzel ülke. Bütün gün İstanbul Boğazı'na baksam inanın hiç sıkılmam. İnanın Brezilya'ya gittiğimizde sadece ben değil tüm ailem Türkiye'nin eksikliğini hissediyoruz. Türkiye'yi çok özlüyoruz. Benim için Türkiye'nin Brezilya'dan hiçbir farkı yok. İki ülkem var diyebilirim" diye konuştu.

Ligin bu sezon çok çekişmeli geçeceğini belirten Nobre, "Çok çekişmeli bir lig olacak. Biz iyi bir grup ve iyi bir takımız. Süper Lig'in en büyük favorisi biziz" dedi. Fransız teknik adam Jean Tigana'ya da övgüler yağdıran Nobre, "Tigana, çok profesyonel ve marka bir isim. Futbolculara çok arkadaşça yaklaşıyor ve futbolcunun dilinden çok iyi anlıyor. Takım içerisindeki oyuncuları nasıl kazanacağını ve nasıl motive ederek bizlerden en üst seviyede verim alacağını çok iyi biliyor. Biz futbolcular da kendisini çok seviyoruz. Aramızda çok iyi bir teknik adam-futbolcu ilişkisi var" dedi.

Kitap okumayı çok sevdiğini kaydeden Nobre, "İnsanın kişisel ve kültürel gelişimini ilerletmesi açısından kitap okumanın çok büyük faydası var. Özellikle her çocuğun kitap okumasını isterdim, ama üzülerek söylemeliyim ki, benim ülkemdeki çocukların büyük bir bölümü okuyacak bir kitap bile bulamıyor. Tıpkı benim çocukluğumda olduğu gibi. Fakir bir aileden geldiğim için bu tür sıkıntıları çok iyi biliyorum. Elimde olsa daf6yleyen Nobre, "Sezonaünyada yokluğu ve fakirliği ortadan kaldırmak isterdim" diye konuştu.

Kaybetmeyi sevmediğini kaydeden Nobre, "Aklınıza gelebilecek en ufak oyunda bile kaybetmeyi sevmem. Ben sahada son nefesime kadar kazanmak için her şeyimi veririm. Yeter ki taraftarlarımız hep bizim arkamızda olsun" dedi. En büyük hayalinin elindeki değerli varlıkları kaybetmemek olduğunu ifade eden Nobre, Beşiktaş ile olan 3 senelik kontratımda başarılı olmayı ve dolayısıyla şampiyon olmayı ve siyah-beyazlı taraftarları mutlu etmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title