Haberler

İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası Alanya'da Başladı

İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'nın ilki Alanya'da yapılan muhteşem bir organizasyonla start aldı.

İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'nın ilki Alanya'da yapılan muhteşem bir organizasyonla start aldı. Maçlar ise yarın sabah saat 09.00'da Alanya Belediye binası arkasında başlayacak.

İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası, 17 ülkenin milli takımının katılımıyla Alanya'da başladı. 16-22 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonaya Türkiye, A.B.D., Avusturya, Belçika Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Japonya, Hollanda, Kanada, Litvanya, Polonya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan milli takımları katılıyor. 17 erkek, 17 bayan milli takımının katılacağı şampiyonanın açılış seremonisi bugün saat 16.00'da gerçekleştirildi. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurruhman Arıcı, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş ve Uluslararası İşitme Engelliler Spor Organizasyonu Teknik Delegesi John Knetzger, Alanya Belediye Başkan Hasan Sipahioğlu, Emniyet Müdürü Erkan Dur, Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak ve Alanya Belediyespor Kulübü Başkanı Saim Kanlı katıldı. Açılış seremonisine yerli ve yabancı vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Şampiyonaya katılan takımlar kendi ülkelerinin bayrakları ile protokol önünden geçiş yaparken, müsabakaların yapılacağı top ise motorla çalışan yamaç paraşütü tarafından gökyüzünden sahanın ortasına bırakıldı.

Açılışta ilk konuşmayı Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Temsilcisi Ertuğrul Bursa yaptı. Alanya'da çok büyük bir organizasyonu yapmaktan dolayı gurur duyduklarını söyleyen Bursa, "Çok güzel bir şampiyona olacak ve alnımızın akıyla bu organizasyondan çıkacağız" dedi.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, konuşmasına tüm sporcuları selamlayarak başladı ve, "Bugüne kadar burada bir çok uluslararası organizasyona imza attık ancak hiçbiri bu kadar anlamlı olmamıştı" dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı konuşmasında şunları söyledi,

"Alanya bir ilk daha imza attı ve İşitme Engelliler Plaj voleybolu Dünya Şampiyonasını Alanya'ya getirdi. Bir çok organizasyonun ilkleri Alanya'da yapılmıştır. Katkılarından dolayı başta Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu olmak üzere tüm ilgililere teşekkür ediyorum ve sporculara başarılar diliyorum."

Son konuşmayı ise Uluslararası İşitme Engelliler Spor Organizasyonu Teknik Delegesi John Knetzger yaptı. Şampiyonaya katılan tüm sporculara ve teknik heyetlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Knetzger, "Bir hafta boyunca yoğun mücadeleler olacak, Sonunda sahada en iyi mücadeleyi veren kupayı ve madalyaları alacak, tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Seremoninin ardından saat 20.00'da Anadolu Üniversitesi'nin engelli entegre bölümünden işitme engelli öğrenciler ile çalışan Kekeca grubunun üyeleri Tugay Başar ve Ezo Sunal EEYO Kekeca grubu gençleriyle birlikte 'Beden Perküsyonu' Alanya Belediye Binası arkasında gösteri sundu. Saat 21.30'da ise KLİŞE grubu konseri ile etkinlik devam etti. 19 Eylül akşamı ise 21.30'da Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası şampiyona kapsamında sahne alacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Abdurrahman Arıcı Hasan Sipahioğlu Türkiye Eylül Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title