Haberler

İngiliz Futbolunda Şike Skandalı

Güncelleme:

İngiltere'de, bir dönem Portsmouth'da forma giyen Sodje'nin gizli çekilen görüntülerindeki ifadeleri üzerine 3 kişi gözaltına alındı.

İngiltere'de geçen ay ortaya çıkan futboldaki şike skandalına dair soruşturma devam ederken, 3 kişi daha gözaltına alındı.

GİZLİ ÇEKİMLER YAYIMLANDI

Futbol maçlarında şike yaptığı iddia edilen ve en son Portsmouth'da forma giyen Sam Sodje'un gizli çekimlerini yayımlayan İngiliz Sun on Sunday gazetesi, Nijerya asıllı futbolcunun iddialarını da manşetinden duyurdu.

70 BİN STERLİN İÇİN KART GÖRDÜ

Görüntülerde, 70 bin sterlin karşılığında 1. Lig maçında kırmızı kart görmek için rakibini bilerek yumrukladığını anlatan Sodje, Championship maçlarında ise 30 bin sterlin karşığında futbolcuların sarı kart görmesinin ayarlanabildiğini ileri sürüyor. Sodje görüntülerde ayrıca, Premier Lig ve gelecek yıl Brezilya'da düzenlecek Dünya Kupası'nda da şike yapabileceklerini iddia ediyor.

Sodje'nin Şubat 2013'te Oldham Athletic forması giyen Lee Barnard'ı yumrukladığı ve kırmızı kart gördüğü pozisyon.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ulusal Suç Ajansı (NCA), gazetenin elindeki belgelerin kendilerinde de bulunduğunu ve konuyla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu. Sodje'nin iddialarının ardından 3 kişinin daha polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

5 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İngiltere futbolunda geçen ay patlayan skandalın ardından açılan soruşturmada aralarında futbolcu ve hakemin de yer aldığı 7 kişi gözaltına alınırken, bunlardan beşi tutuklanmıştı.

Futboldaki şike iddialarıyla ilgili operasyonu yürüten Ulusal Suç Ajansı (NCA), bu yıl örgütlü suçlarla mücadele için kuruldu. İngiltere'nin FBI'ı olarak görülen NCA, iddialarla ilgili çalışmalarını Futbol Federasyonu ve Kumar Kontrol Komisyonu ile birlikte yürütüyor.


 

Kaynak: AA / Spor

Portsmouth Nijerya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title