Haberler

    İlginç Tespit | Kuyt da Bir Hooijdonk Olur Mu?

    Fenerbahçe'nin lige damga vurduğu sezonda şampiyonluk hayali kuran Dirk Kuyt, sarı lacivertlilerin unutulmaz ismi olan vatandaşı Pierre van Hooijdonk ile aynı kaderi yaşayabilir.

    ÖZGÜR İNCE / Goal.com Türkiye

    2003 yazında Christoph Daum yönetimindeki Fenerbahçe'ye transfer olduğunda kuşkusuz Avrupa'nın hala hatırı sayılan forvet oyuncuları arasındaydı Pierre van Hooijdonk. 2002-2003 sezonunda Feyenoord formasıyla ligde 28 kez havalandırarak klasını gösteren Hooijdonk, ilerlemiş yaşı (34) nedeniyle sarı lacivertli taraftarların kafasında soru işareti kalmasına sebep olmuştu.

    Ancak Hollandalı santrafor, daha ligin başından itibaren damgasını vurmaya başlamış ve özellikle frikikten attığı muhteşem goller ile Fenerbahçeliler'in gönlündeki yerini hemen almıştı.

    Kritik anlarda sahneye çıkarak birçok puanın mimarı olan ve lider özellikleriyle de soyunma odasının huzurunu sağlayan Hooijdonk, sezon sonu geldiğinde tabelaya toplam 24 gol sığdırmış ve elde edilen şampiyonluğun en büyük kahramanı olmuştu.

    Fenerbahçe'ye gelmeden önce Benfica, Vitesse, Nottingham Forest, Celtic, NAC Breda ve RBC Roosendaal formaları giyen Pierre van Hooijdonk, profesyonel kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu Fenerbahçe'de yaşayarak kendisi açısından da tarih yazmıştı.

    KUYT HOOIJDONK'UN İZİNDE

    Kısa süre sarı lacivertli formayı giymesine rağmen Fenerbahçe'nin tarihindeki en iyi yabancı oyuncular arasındaki yerini alan Hooijdonk'tan sonra, şimdi bir başka Hollandalı daha aynı kaderi yaşamak istiyor.

    Bahsettiğimiz ise elbette Dirk Kuyt. O da Fenerbahçe'ye gelmeden önce tüm Avrupa tarafından bilinen bir yıldız olmasının yanı sıra aynı zamanda bir Hollandalı, bir forvet oyuncusu ve yolu Feyenoord'dan da geçmiş bir futbolcu. Üstelik, Feyenoord'da 2004-2005 sezonunda kaydettiği 29 golle gol krallığı da yaşadı.

    Kuyt'ın, vatandaşı Pierre van Hooijdonk ile yaşadığı bir benzerlik de, kuşkusuz en çok dikkat çekici olanı. Bu kadar kariyerli olmasına ve Liverpool'da da birçok başarılar yakalamasına rağmen henüz futbol hayatı boyunca hiç lig şampiyonluğu yaşamamış olması.

    2012 yazında Liverpool'dan sembolik bonservis bedeli 1 Milyon Euro karşılığında Fenerbahçe renklerine bağlanan Kuyt, Hooijdonk gibi kariyerinin sonlarına doğru Türkiye macerasına başladı.

    Savaşçı ruhu ve 90 dakikanın son saniyesine kadar bitmek bilmeyen enerjisiyle kendini kabul ettirmesini beceren Kuyt, sarı lacivertlilerdeki ilk sezonunda tam 56 resmi maçta sahaya çıkarak takımın vazgeçilmezi olmuştu.

    17 gol atıp 16 da asist yaparak kulüp tarihinin en büyük Avrupa zaferi yaşamasına katkı sağlayan Hollandalı yıldız, bu sezon da tam gaz devam ederek, Fenerbahçe'nin oynadığı 20 resmi maçta da ilk 11'de sahaya çıktı.

    Müthiş etkili bir forvet hattı olmasına rağmen teknik direktör Yanal'ın bir türlü yedek bırakmaya kıyamadığı 33 yaşındaki futbolcu, 7 gol-4 asistlik de bir katkı sağladı.

    Ligde en yakın takipçisi Kasımpaşa'ya 8, ezeli rakipleri Galatasaray ile Beşiktaş'a da 11 ve 12 puan fark atan Fenerbahçe, sezonu mutlu sonla bitirmesi halinde, kesinlikle buna en çok sevinecek isimlerin başında kariyerinde bir ilki yaşayacak olan Dirk Kuyt gelecek.

    Bakalım Van Hooijdonk ve Kezman'dan sonra Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşayan bir diğer Hollandalı futbolcu da Kuyt olacak mı? Bekleyip göreceğiz.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Fenerbahçe Dirk Kuyt Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title