Haberler

Görme Engelli Atlet Olimpiyat Madalyası Almak İçin Çalışıyor

Elde ettiği başarılarla Bursa’nın gururu olan görme engelli milli atlet Mustafa Küçük, Katar’ın başkenti Doha’da Uluslararası IPC (Paralimpik Comitesi) tarafından düzenlenen Dünya Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda üçüncü oldu.

Elde ettiği başarılarla Bursa'nın gururu olan görme engelli milli atlet Mustafa Küçük, Katar'ın başkenti Doha'da Uluslararası IPC (Paralimpik Comitesi) tarafından düzenlenen Dünya Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda üçüncü oldu. Milli atlet, şimdi olimpiyatlara hazırlanıyor.

21-31 Ekim tarihleri arasında yapılan şampiyonada T 13 kategorisinde yarışan Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2. sınıf öğrencisi görme engelli milli atlet Mustafa Küçük, 200 metre yarışında serisinde üçüncü oldu. İlk iki dereceyi alan sporcuların finale çıktığı yarışmada, kendisinin bu yılki en iyi derecesini yapan Küçük, gelecekte elde edeceği başarılarının sinyalini verdi. Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi'nde çalışan Mustafa Küçük (31), 2016'da Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak Paralimpik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek istediğini söyledi. Haziran ve Temmuz aylarında Yunanistan ve İtalya'daki yarışmalarda 100 ve 200 metrelerde Avrupa şampiyonlukları elde ettiğini hatırlatan başarılı sporcu, Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Aygün Akça nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor.

Hem yurtiçi hem yurtdışındaki yarışmalarda Bursa'yı ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarına devam eden engelli atlet, ekim ayında Katar'da yarıştığını söyledi. Küçük, "Yarışmada finale çıkamadım ama 200 metre kategorisinde bu yılki en iyi derecemi yaptım. 2016 yılında da Rio Olimpiyatları öncesinde birçok yarışma var. Bu şampiyonalarda da derecemi geliştirmeye ve madalya almaya çalışacağım. Ancak benim asıl hedefim olimpiyat madalyasını boynuma takmak. Bu gururu yaşamak ve ülkeme de bu gururu yaşatmak istiyorum" dedi.

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın da, öğrencileri ve üniversite çalışanı olan Mustafa Küçük ile gururlandıklarını söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Küçük Katar Doha Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title