Haberler

Gençlerbirliği'nin "17'lik Kralı"

Musa Samur - Gençlerbirliği'nin altyapısında yetişen ve sezon başında Premier League ekiplerinden Sunderland ile Mancester City'nin transfer etmek istediği 17 yaşındaki Atabey Çiçek, A2 Ligi'nde gol kralı oldu.

Musa Samur - Gençlerbirliği'nin altyapısında yetişen ve sezon başında Premier League ekiplerinden Sunderland ile Mancester City'nin transfer etmek istediği 17 yaşındaki Atabey Çiçek, A2 Ligi'nde gol kralı oldu.

Gençlerbirliği tarafından bu sezonun başında profesyonel yapılarak A takım kadrosuyla birlikte kampa giden 17 yaşındaki Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işinin gol atmak olduğunu ancak takım arkadaşlarının desteği olmadan bunu başaramayacağını da bildiğini söyledi.

Sezon başında İngiliz ekiplerinden gelen transfer teklifinin kendisini gururlandırdığını ancak "orada takılıp kalmadığını ve işine baktığını" belirten Çiçek, şimdiye kadar oynadığı bütün yaş gruplarında gol krallığı yaşadığını, bu sezon da bunu sürdürdüğü için mutlu olduğunu ifade etti. Atabey Çiçek, "Gol atmak benim görevim ekstra bir durum değil. Takım arkadaşlarım gibi sadece işimi yapıyorum" dedi.

Her antrenmandan sonra teknik direktör Veyis Kanber ile özel çalışma yaptıklarını kaydeden genç golcü, geçen sezon Manchester City ve Sunderland, yurt içinden ise Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlardan transfer teklifi aldığını ancak Beştepe'den ve arkadaşlarından ayrılmak istemediğini dile getirdi.

Kırmızı-siyahlı kulüp ile kendisini bu duruma getiren hocalarının üzerinde emeğinin çok olması nedeniyle öncelikle kulübüne hizmet etmek istediğini ifade eden Atabey Çiçek, İngiliz ekipleri ve 3 büyüklerin kendisini transfer etmek istemesi ve gol yollarındaki başarısının nedenlerini "Görevimi iyi yapıyorum, sahada gereksiz işlerle uğraşmıyorum, iki ayağımı da kullanabiliyorum, boyum da uzun" şeklinde sıraladı.

Atabey, öncelikle başkent temsilcisinde değişmez oyuncusu, sonrasında ise milli takımın golcüsü olmayı hedeflediğini ve futbol hayatına da zamanı gelince İspanya'nın Madrid kentinde devam etmek istediğini kaydetti.

A2 Ligi Final Grubu'nu attığı 29 golle sezonu gol kralı olarak tamamlayan Atabey'i, 19 golle Göztepe'den Fırat Bozkurt ve 18 golle Beşiktaş'tan Recep Akkemik takip etti.

-"Rakipler onu görünce 'kaybettik' diyor"

Gençlerbirliği A2 Takımı Teknik Direktörü Veyis Kanber, rakiplerin maç öncesinde Atabey'i sorduğunu ve kadroda olduğunu öğrenince de karşılaşma öncesinde "kaybettik" dediklerini söyledi.

Genç golcüyü çocukluğundan beri tanığını ve çok güvendiğini ifade eden Kanber, Atabey'in Spor Toto Süper Lig'de büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Spor

Atabey Çiçek Musa Samur Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title