Haberler

    Fenerbahçe'nin Yeni Transferi Mevlüt Erdinç'i Yakından Tanıyalım

    Fenerbahçe'nin yeni transferi olduğu iddia edilen Mevlüt Erdinç'in kariyerini ve sarı lacivertlilere katabileceklerini sizler için inceledik.

    Adı yıllardır Süper Lig kulüpleriyle anılan ancak her defasında Fransa'da kalan Mevlüt Erdinç en sonunda Fenerbahçe'ye yar olacak gibi görünüyor.

    Önümüzdeki sezon 5+0+3'e düşecek olan yabancı sınırı nedeniyle bu sezon şampiyonlukta büyük payı bulunan Pierre Webo'dan katkı alması zorlaşacak olan sarı lacivertli takım, hem ileri uçta hem de her iki kanatta oynayabileceği Mevlüt transferiyle yabancı sınırı konusunda elini biraz daha rahtalatma çabasında.

    Kadrosunda Volkan, Egemen, Gökhan, Caner, Mehmet Topal, Alper ve Salih gibi üst düzey yerli futbolcuları bulunduran sarı lacivertli takım Mevlüt transferiyle yerli iskeletini güçlendirip önümüzdeki sezon özellikle Galatasaray'ın başını çok ağrıtacak gibi duran yabancı sınırı konusunda sıkıntı yaşamak istemiyor.

    Adını ilk olarak Sochaux formasıyla duyuran Mevlüt 2007-2008 sezonunda attığı 11 golle dikkat çekerken, bir sonraki sezon da 36 maçta forma giyerek yine 11 gol buldu ve sezon sonuında Fransa'nın köklü kulübü PSG'ye transfer oldu.

    Üç sezon PSG forması giyen ve ilk sezonunda sarı lacivertli takımın eski golcüsü Mateja Kezman ile birlikte forma giyen Mevlüt, 2009-2010 sezonunda 36 maçta 17 gol buldu.

    PSG'nin yaptığı yatırım sonrası yıldız yağmuruyla birlikte takımdan ayrılan Mevlüt, geçen sezonu Rennes'de geçirdi. Rennes formasıyla 37 maçta 13 gol bulan Mevlüt sezon başında 4 milyon Euro karşılığında transfer olduğu Saint-Etienne'deyse 25 maçta forma giydi ve 8 gol kaydetti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Mevlüt Erdinç Pierre Webo Fenerbahçe Fransa Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title