Haberler

Olay Hakem Alper Ulusoy'un Puanı Belli Oldu

Güncelleme:

Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında skandal hatalar yapan Alper Ulusoy, 7.4 sezonun en düşük puanını aldı. Ulusoy, uzun soluklu dinlenecek.

Alper Ulusoy'un yönettiği Eskişehirspor- Fenerbahçe maçında yaşanan hakem yanlışlarının bir hafta önce biten kış seminerinden hemen sonra cereyan etmesi, TFF-MHK ve Kulüpler Birliği'ni yeniden karşı karşıya getirdi.

SKANDAL HATALARA İMZA ATTI

Fenerbahçe'miz lehine verilmesi gereken, ve penaltıyı getirmeyen pozisyonlarla ilgili sert eleştirilere maruz kalan Ulusoy, bir diğer pozisyonda Mehmet Topal'ın neden olduğu harekete düdük çalıp kartları yanlış göstermesiyle karşılaşmanın sonucuna neden olacak bir başka yanlış yapmasıyla gündeme gelmişti. Ulusoy'un oyunun büyük bölümünde hataları düdükler çalması ise iki taraf oyuncularını da çileden çıkmasına sebebiyet verdi.

DEMİRÖREN KÜPLERE BİNDİ

Maçı izleyen TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Ulusoy'un bu hataları karşısında küplere bindi. Bu ikili maçın bitiminde telefonla konuşurken varılan nokta herzaman olduğu gibi Alper Ulusoy'un dinlenmesine kadar gitti. Nitekim ilk yarının son maçında Kasımpaşa-Trabzonspor maçında Özgür Yankaya'da hatalı düdükler çalışmış, Edirne Bölgesi hakemine ceza olarak Amatör Lig'de maç yönettirilmişti.

DEMİRÖREN: HAKEMLERİN ARKASINDAYIZ DEDİM
YANLIŞ YAPANIN ARKASINDA DURMAYACAĞIMIZI İFADE ETTİM

Antalya'daki kış seminerinde sözü yabancı hakeme getiren Demirören, "Bunu istemek ihanettir, ayıptır" diye konuşmuş ancak, "Hata yapan hakemin arkasında durmayacağız" sözünü etmişti. MHK başkanı ile bu konuyu dile getiren Demirören, Müftüoğlu'na derhal gerekenin yapılması talimatını verdiği öğrenildi.

MÜFTÜOĞLU: SEZONUN EN DÜŞÜK PUANINI ALDI

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının hakemine yönelik yaptığı değerlendirmede Alper Ulusoy'un yönetimine değinerek, "Sezonun en düşük puanını aldı. Dinlendirilecek" dedi. Ancak Ulusoy'un gözlemciden aldığı puan 7.4'ünde (Yetersiz) çok altında olduğu için dinlendirmenin uzun soluklu olacağı öğrenildi.

MÜFTÜOĞLU: HAKEMİN SORUNU PARA DEĞİL

Başkan Müftüoğlu, hakemlerin yarı-profesyonelliğe geçmesi ile ilgili olarak sorulan, "Aldıkları maç başı rakamları çok yüksek, bunun etkisinde kalıyorlar mı ?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Buna katılmıyorum. Hakemin sorunu para değildir. Onların gıdası maçtır. Yüz lira'da versen değişmez, daha üstünde bir para da. Benim anlamadığım, seminerden yeni çıkmış FIFA kokartını yeni takmış bir ismin nasıl böyle bir hata yaptığıdır"

ULUSOY'UN NOTU ZAYIF PERFORMANS VE ALTI

Diğer taraftan MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun, Alper Ulusoy için "Sezonun en düşük puanını aldı" açıklaması ise şu anlama geliyor...

7.0-7.4 arası : Yetersiz (beklenenin altında)

6.0-6.9 arası : Zayıf performans (oldukça yetersiz)

5.0-5.9 arası : Çok zayıf performans (Kabul edilemez)

HERKESİN ARASI AÇIK

Kış seminerinin bittiği gün Antalya'da konuşan MHK Başkanı Kuddusi Mütfoğlu, "Bazı maçlarda hakemler maçın sonucuna tesir etti. Hata elbette olacak" açıklamasını yaparken, aynı saatlerde İstanbul'da toplanan Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Artık sabrımız kalmadı" demişti. Alper Ulusoy'un, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçındaki yanlış kararları ise TFF, MHK ve Kulüpler Birliği'ni yeniden karşı karşıya getirdi.Süper Lig'de maç yöneten Elit hakemlerin maç başına 30 bin TL almaları ise bir başka eleştiri konusu olarak gündeme geldi.

HAKEMLER BİRBİRLERİNİ SEVMİYOR

Yarı-Profesyonellik getirilip, Süper Lig'de maç yöneten hakemlerin aylık 30 bin TL almaları, bir alt kategoride düdük çalan diğer hakemlerin tepkisine yol açtığı da konuşulan bir başka konu. Bu yüzden asistan hakemler, yardımcı hakemler ve orta hakemler arasında keskin bir görüş ayrılığı olduğu kimsenin sorumluluk almadığı için, çalınan düdüklerde bir istikrar sağlanamadığı bir başka gerçek olarak gündeme geliyor.

GERİYE DÖN MARŞ MARŞ

Sürekli hataların tekrar tekrar gelmesi, bunun sonucu ağzı yanan kulübün kaderi ile baş başa kalmasına karşılık, yanlış yapan hakemlerin sadece dinlenme alması da bir başka eleştiri konusu olarak ifade ediliyor. İsminin açıklanmasını istemeyen eski bir FIFA hakemi ve MHK üyesi, "Eğer hata yapan hakemlikten men edilirse, bırakın Türkiye'yi Dünya'da maç yönetecek kimse kalmaz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Yıldırım Demirören Kuddusi Müftüoğlu Alper Ulusoy Fenerbahçe Üst Manşet Spor Haberler

500

Yorumlar (12)

HOROZ:

MURADINA ERDİ VİÇDANI DA RAHATTIR ŞİKECİLERDEN ALDIĞI PARAYLA TATİL YAPSIN. TÜRK FUTBOLUNU BU VE BUNUN GİBİ HAKEMLER BİTİRDİ YA. HER YIL AYNI SENARYO ŞAMPİYONU HEP HAKEMLER BELİRLİYOR FENER OLMAZSA BEŞİKTAŞ ODA OLMAZSA GALATASARAY. BARİ BU ÜÇ TAKIM İÇİN BİR LİG YAPSINLAR HAKEMLERDE FAZLA ZORLANMASIN

4
4
yanıtYanıtla
realite:

bu sene tüpçü gider ayak 8jk yi şampiyon yapmak için elinden geleni yapıyor hemde aleni. . 8jk nin en az 5 maçında bariz hakem hatası var lehine tık yok(fb maçı dahil). . . bilerek tetikçi yorumcularla(hepsininb de aziz başkandan kuyruk acıları var(kanaldan kovulma kablo kesilmesi vb. ) fb aleyhine algı oluşturuyorlar, yarın bir gün fb yi aleni doğramak için yol yapıyorlar. . aziz başkan bunları bir yere not et. . . kumpasçılar boş durmuyor. .

2
3
yanıtYanıtla
trabzon 61 61:

bu sene hakemler önce cinconu sonra 8taşı koruyor. . . doğramaya gelince önce trabzonu sonra feneri doğruyor doğruya doğru. . . adrese teslim hakemler cüneyt çakır h. gökçek gs nin kritik maçlarına, mete kalkavan, fırat aydınus 8jk nin kritik maçlarına veriliyor yalan mı. . ???

2
2
yanıtYanıtla
reis:

helal karadenizli işte buu. . doğrucu olmak lazım. yaygaracı değil.

yanıt2
yanıt1
007:

Is isten gecti hakemi kovsan bile sonucu degistirecek ..

1
0
yanıtYanıtla
mir mir mirMobil-ANDROID:

noldu Demirören zoruna mi gitti tabi Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini istiodun olmadı tutmadi beceriksiz hakemin yapamadı bizim net penalyomiz verilmedi kisasa kisas

0
1
yanıtYanıtla
bir bilen:

cıyaklayan cıyaklayana. . helal fb demekki doğru yoldasın. . kutsal ittifakçılar beraber ler yetmiyor hakemleri tff yi mhk yıda arkalarına almak istiyorlar . . açıkça diyorlarki, hakemler bizi kollasın fb yi doğrasın. . .

0
1
yanıtYanıtla
gizli gercekler:

azize masini oder sikeci askerkaca ayarlar birbaska hakemi nolacak ha ulusoy ha baskasi adaM SPOR TORERISTI BUNU ANLAYIN

0
0
yanıtYanıtla
bir bilen:

mhk yı gs li cüneyt çakır yönetiyor, kuddusi kukla. . . bozacının şahidi şıracı. . tabiiki, düşük verecekler, eğer aç kalma korkuları olmasa(fb ligden çekilir diye korkuyorlar , topu), fb ye şampiyonluk göstermezler . . . fb den korktukları için dğil aç kalmaktan korktukları için fb yi yok sayamıyorlar. . yoksa hepsinin niyeti belli. . topu şikeci bunların.

0
0
yanıtYanıtla
bir bilen:

ulan parelel hakimlere göre fb sivas ve esesle şike yaptı(aslında ts ye yatmadı diye). . ama bakıyorum en çok onlar cıyaklıyor, fb nin güya dostları bu kadar cıyaklarsa varın gerisini siz düşünün. . . hiç gs nin dostlarını cıyaklarken gördünüz mü? ts bile evinde cüneyt çakır gs ye karşı dpoğradı bu kadar sesi çıkmadı. . bu hafta sivas yine cüneytle yenildi cincone hiç sesleri çıkmadı. . . ama fb olunca hepsi depreşiyor. .

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title