Haberler

Fatih World Cup 4' Şampiyon İngiltere Oldu

Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Fatih World Cup 4’ futbol turnuvasında şampiyonluk kupasının sahibi İngiltere oldu.

Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Fatih World Cup 4' futbol turnuvasında şampiyonluk kupasının sahibi İngiltere oldu.

Dünyanın 114 farklı ülkesinden bin 556 uluslararası öğrencisi bulunan Fatih Üniversitesi, Fatih World Cup Futbol Turnuvası'nın bu yıl dördüncüsünü düzenlendi. 24 ülke takımının katılımı ile yapılan mini dünya turnuvasının şampiyonu ise finalde Mali'yi yenen İngiltere oldu. Çeşitli görsel şovların yapıldığı törende 'Fire Storm' grubunun yaptığı ateş şovu da büyük beğeni topladı. 'Fatih World Cup 4' futbol turnuvasına, Kosova İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morine, Beşiktaş Eski Başkanı Serdar Bilgili, İşadamı İhsan Kalkavan, eski futbolcular Mert Korkmaz, Ömer Çatkıç ve Zafer Biryol başta olmak üzere spor ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Organizasyon kapsamında verilen ' Spor Basını Vefa Ödülü'ne ise geçtiğimiz aylarda vefat eden Spor Muhabiri Hacı Hasdemir layık görüldü. Ödülü alan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış, "Bu ödülü almak içimi acıtıyor. Çok merhametli ve iyi bir insandı. 1996 yılından bu yana çalıştığım Hacı kardeşimi bütün basın camiası hep çok güzel hatırlayacak" dedi.

"BAŞARIYA GİDEN YOL PASLAŞMAKTAN GEÇER"

Törende konuşan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, futbolun birlikte hareket gerektiren spor olduğunu söyledi. Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı ziyareti sırasında yaşadığı bir anıyı da paylaşan Rektör Tekalan şöyle konuştu: "Hayatın her alanında paylaşım gereklidir. Futbolda bu daha geçerli bir kuraldır. Turgut Özal'ı ziyarete gitmiştik. O sırada Rahmetli Özal Bandırma Sporlu futbolcuları kabul etmişti. Futbolun 90 dakika boyunca 22 futbolcuyla oynandığını ve her futbolcuya 4 dakika düştüğünü söyledikten sonra, 'Bizim futbolcularımız topu ayağında çok tutuyorlar' dedi ve başarı için paslaşmak gerektiğine değindi. Hakikaten öyle, başarıya giden her yolda paslaşmak ve birlikte hareket etmek esastır."

Kosova İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morine ise Fatih Üniversitesi'nde gördüğü manzaranın çok kültürlü bir dünya üniversitesi manzarası olduğunu ifade etti. İşadamı İhsan Kalkavan ise böylesine renkli ve büyük bir organizasyonda yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İstanbul Kosova Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title