Haberler

    Capello'nun Öğrencileri Sahaya İniyor

    2002'den sonraki ilk Dünya Kupası deneyimini yaşayacak olan Rusya, Hong Myung-Bo yönetiminde yeni bir yapılanmaya giden Güney Kore ile karşılaşacak.

    12 yıllık aranın ardından Rusya, Dünya Kupası #39;na geri dönüyor. Ülke, 2002 öncesinde de 1994 Dünya Kupası #39;nda boy gösterebilmiş ve o turnuvada da beklentileri karşılamayamamıştı.

    Dört yıl önce Rusya #39;nın başına geçen Fabio Capello, bir türlü beklenen performansı gösteremeyen ülkenin en büyük umutlarından umudu. Bir başka deyişle Ronaldo Portekiz için neyse, İtalyan teknik adam da Rusya için o.

    Dünya Kupası #39;na oynadığı son 10 maçta yenilgi yüzü görmeyerek gelen Rusya #39;nın kalitesi hakkında şüphe yok.

    Kadronun büyük çoğunluğu yerel lig oyuncularından oluşsa da, önemli eksikler de yok değil. Takım kaptanı Roman Shirokov sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılırken, gözler de takımın yaratıcı yönünü sırtlaması beklenen Alan Dzagoev #39;e çevrildi.

    Capello #39;nun takımlarının oynadığı futbol çoğu kesme çekici gelmese de, deneyimli teknik adam Rusya #39;yı 12 yıl sonra Dünya Kupası #39;na taşırken, sahip olduğu prensiplerle bir kez daha saygı topladı.

    Güney Kore ise son eleme turunda İran #39;a iki kez boyun eğmiş, Özbekistan ve Lübnan maçlarında da puan kayıpları yaşamıştı. Geçen yaz İran #39;a karşı alınan ikinci yenilgi ise Choi Kang-Hee #39;yi koltuğundan etmiş ve onun yerine teknik direktörlük görevine Hong Myung-Bo getirilmişti.

    Son eleme turunda grubunu İran #39;ın gerisinde, Özbekistan #39;ın da averaj farkıyla ikinci sırada tamamlayan Güney Kore, zor da olsa Brezilya biletini cebine koydu.

    2002 #39;deki jenerasyonun bir hayli uzağında olan Güney Kore kadrosu, Hong ile birlikte ciddi bir yenilenme geçirdi ve gençleştirilmeye gidildi.

    Takımın en dikkat çekici isimleri olarak ise Premier Lig ve Bundesliga #39;da forma giyen oyuncular Hong Jeung-Ho, Ki Sung-Yueng, Koo Ja-Cheol ve Son Heung-Min gösteriliyor.

    Ancak takımın sorunları halen bitmiş değil. Gol yollarında sıkıntılar yaşanıyor ve savunma da pek fazla güven vermiyor. Hong #39;un öğrencileri, oynadıkları son hazırlık maçında Gana #39;ya 4-0 #39;lık skorla boyun eğmişti.

    Önemli Rakamlar

    - Rusya son 6 Dünya Kupası maçında 2002 #39;de Tunus ile oynanan karşlaşmada olmak üzere bir kez kalesini gole kapatabildi.

    - Güney Kore, 1986 #39;dan beri üst üste 8. kez Dünya Kupası #39;nda boy gösterecek. Sadece Brezilya, Almanya, İtalya, Arjantin ve İspanya bundan daha iyi serilere sahip.

    - İki takım son olarak 2013 yılının Kasım ayında oynanan hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve o maçı Capello #39;nun ekibi 2-1 kazanmıştı.

    - Sovyetler Birliği #39;nin maçlarıyla birlikte Rusya Dünya Kupası #39;ndaki son 10 maçının 7 #39;sini kaybederken, kalan 3 #39;ünü de kazandı.

    - Güney Kore, son üç Dünya Kupası #39;nda çıktığı ilk maçların üçünde de sahadan galibiyetle ayrıldı. (2002-Polonya, 2006-Togo, 2010-Yunanistan)

    - Güney Kore, 1990 Dünya Kupası #39;ndan beri frikikten direkt olarak en çok gol bulan takım konumunda. (5 kez)

    - Rusya #39;nın genç yıldızı Aleksandr Kokorin, geçtiğimiz sezon Rusya Premier Ligi #39;nde attığı gollerle lig tarihinde 10 golün üzerine çıkan en genç oyuncu ünvanını ele geçirmişti. (1991 Mart doğumlu)

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Rusya Federasyonu Fabio Capello Güney Kore İran Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title