Haberler

Beşiktaş Milangaz - Anadolu Efes Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi final serisi altıncı maçında Anadolu Efes'i konuk eden Beşiktaş Milangaz, rakibini 80-73 yenerek, 37 yıllık şampiyonluk hasretini noktaladı, bu sezonu 3 kupayla tamamladı.

Beko Basketbol Ligi final serisi altıncı maçında Anadolu Efes'i konuk eden Beşiktaş Milangaz, rakibini 80-73 yenerek, 37 yıllık şampiyonluk hasretini noktaladı, bu sezonu 3 kupayla tamamladı.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Milangaz Antrenörü Ergin Ataman, tarihi bir sezonu geride bıraktıklarını söyledi. Bir önceki karşılaşmada Anadolu Efes'i yenerek şampiyon olmayı hedeflediklerini ancak bunu başaramadıklarını hatırlatan Ataman, "Bugüne kısmetmiş. Taraftarlarımızın önünde 3. kupayı müzemize götürmek büyük gurur oldu" dedi.

Ataman, Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, eski kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve kulüp başkanı Fikret Orman'a teşekkür etti.

Bir basın mensubunun "Gelecek sezona ilişkin planlamanız nedir?" şeklindeki sorusunu Ataman, "Beşiktaş taraftarının istediği şeyi yapacağım, Beşiktaş futbol takımının teknik direktörlüğüne geçeceğim, Quaresma, Almeida ile ilgili kararlarımızı vereceğiz. Başkanımız onay verirse değerlendireceğiz. Şu ana kadar aldığım tek teklif var o da twitter üzerinden taraftarların yaptığı bu teklif. Neden olmasın? Onu da yaparız" şeklinde espri yaparak cevapladı.

Şampiyonluğu getiren maçın ardından saha içinde yaptığı açıklamada Ergin Ataman, çok zor bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Tüm takımımı kutluyorum. İnanılmaz bir mücadele ortaya koydular sezon boyunca. Yüreklerini ortaya koydular. Hem Beşiktaş'ın tarihine hem de Türk basketbol tarihine geçtik. Milyonlarca Beşiktaşlı şu anda bayrakların alıp bu bayramı kutlayabilir. Bu takım tarihe geçti. Sezonu 3 kupayla tamamladı. Şimdi gönül rahatlığıyla diyorum ki; bugün tüm Beşiktaşlıların bayramı. Bayraklarınızı alın ve kutlayın" ifadelerini kullandı.

Ataman, yönetim tarafından yeni sezon planlamasının bir an önce yapılmasını istedi. "Gelecek yıl bu takımın korunması isteniyorsa, yarından itibaren çağrılmamız ve planların gösterilmesi lazım" diyen Ataman, şunları söyledi:

"Ben burada mutluyum ama sıra onlarda. Umarım kısa süre içerisinde her şey netleşir. Maddi krizlerle uğraşan Beşiktaş olursa, ben olmam. Ben Beşiktaş'ta kalmak istiyorum ama top artık yeni başkanımızda ve yönetimimizde."

Beşiktaş Milangazlı Serhat Çetin ise çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Türkiye Kupası'nın ardından EuroChallange'yi kazandık. Ardından Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park'ı eleyip Play-off'ta finale kaldık. Bekliyorduk şampiyonluğu. Bu nedenle hayretler içinde sevinmiyoruz ancak inanılmaz büyük bir başarı. İyi bir takım olduğumuzu herkese kanıtladığımızı düşünüyorum. Bireysel yetenekler elbette var ama bu başarıları takım olduğumuz için kazandığımızı düşünüyorum. Türkiye Kupası'nı kazandık 'Şans' dendi, EuroChallenge'yi kazandık 'Rakipler zayıf' dendi. Burada, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park'ı elemeseydik yine aynı şeyler söylenebilirdi ama burada kendimizi kanıtladığımızı düşünüyorum. Final serisinde Anadolu Efes'e kaybettiğimiz maçlarda da rakibimize ezilerek yenilmedik. Son toplarda kaybettik."

Diğer yandan Siyah-beyazlılar, soyunma odasında şampiyonluk kupasıyla basın mensuplarına poz verdi.

ANADOLU EFES CEPHESİ

Anadolu Efes Antrenörü Ilias Zouros, Siyah-beyazlı ekibi tebrik ederek, "Oyuncularımla gurur duyuyorum" dedi. Zouros, Play-off maçlarının başlamasıyla takımının çok iyi bir performans ortaya koyduğunu dile getirerek, "Şampiyonluğundan dolayı Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Oyuncularımla gurur duyuyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Anadolu Efes Ergin Ataman Milangaz Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title