Haberler

Basketbolda Maçın Ardından

Erkek Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Tanjevic."Oyuncularım mükemmel bir performans sergiledi."

- Erkek Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Tanjevic:

"Oyuncularım mükemmel bir performans sergiledi. İlk maç için gayet memnunum"

" İzzet Türkyılmaz'ın, gelecek 10 yılda Avrupa'nın en iyi forvetlerinden birisi olacağına inanıyorum"

Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanan mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Tanjevic, çok iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Oyuncularım mükemmel bir performans sergiledi. İlk maç için gayet memnunum. Maçtan hiç kopmadan sahaya güzel bir mücadele yansıttılar. Bütün oyuncuların performansından fazlasıyla tatmin olduğumu söyleyebilirim. Gerçek bir takım oyununu oynadık. Böyle oynadıkları sürece onlardan memnun kalacağım. Salonda çok iyi bir atmosfer vardı. Bu aynı zamanda kulüp takımlarında fırsat bulamayan oyuncularım için de iyi bir şanstı. Kendileri de bunu oldukça iyi değerlendirdi."

Cezayir'in de güçlü bir takım olduğunu anlatan Tanjevic, "Karşımızda güçlü bir takım vardı. Onlar da elinden geleni sahaya yansıttılar fakat bir süre sonra oyundan düştüler. Biz ise maçın başından sonuna kadar aynı tempoyu koruyabildik. Dolayısıyla ilk yarıdaki performansımızın meyvelerini ikinci yarıda topladık" diye konuştu.

"İzzet, Avrupa'nın en iyi forvetlerinden birisi olacak"

Bogdan Tanjevic, Banvit ile Beko Basketbol Ligi play-off finalinde forma giyen ve serinin sonlanmasından sonra milli takım kampına dahil olan İzzet Türkyılmaz'ın özellikle Akdeniz Oyunları'nda mücadele etmesini istediğini aktararak, şöyle konuştu:

"İzzet, Türk Milli Takımı'nın gelecekteki forveti olarak gördüğümüz bir oyuncu. Onun burada olmasını özellikle istedim. Kendisi de play-off final serisinin ardından dinlenme fırsatı bulamadan aramıza katıldı. Hatta fizik olarak diğer arkadaşlarının da biraz gerisinde. Bizimle birlikte hazırlık dönemi geçirememişti. Kendisinin gelecek 10 yılda Avrupa'nın en iyi forvetlerinden birisi olacağına inanıyorum. Onun için kendisine yatırım yapmaya devam ediyoruz. İzzet'i Türk Milli Takımı'nın çok önemli oyuncularından birisi olarak görüyoruz."

Birkan: "Böyle turnuvalarda başlangıçlar her zaman önemlidir"

Bu tarz turnuvalarda ilk maçların her zaman önemli olduğuna vurgu yapan milli basketbolcu Birkan Batuk ise, "İlk yarı istediğimiz gibi oynayamadık, iyi savunma yapamadan kolay fauller yaptık. İkinci yarıda hem savunma direncimiz hem soktuğumuz şutlar ve seyircimizin desteğiyle farkı giderek açtık. Hedefimiz şampiyonluk ama gruptaki maçları kazanmadan da bir üst tura çıkılmıyor. Yarın bizim için önemli olan Mısır maçı var. Umarım onu da iyi bir şekilde oynayıp, kazanırız" ifadelerini kullandı. - Mersin

Kaynak: AA / Spor

İzzet Türkyılmaz Bogdan Tanjevic Servet Tazegül Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title