Haberler

Basketbol: Beko Ligi

Aliağa Petkim baş antrenörü Burak Bıyıktay, görevinden ayrılma kararı aldığını bildirdi.

Aliağa Petkim baş antrenörü Burak Bıyıktay, görevinden ayrılma kararı aldığını bildirdi.

Bıyıktay AA muhabirine yaptığı açıklamada, küme düşme potasındayken aldığı Aliağa Petkim'i Avrupa kupalarında oynar bir duruma getirdiklerini söyledi.

Sezon başından bu yana bir takım şanssızlıklar yaşadıklarını, takımın hedeflerinden uzaklaştığını ifade eden Bıyıktay şöyle konuştu:

"Bugün itibariyle mücbir sebeplerden dolayı hem kendimi, hem de Aliağa takımımı yıpratmamak için görevimden ayrılma kararı aldım. 3 sezon önce Aliağa'ya geldiğimde takım küme düşme potasındaydı. O sezon takımı ligde tutmayı başardık. Geçtiğimiz sezonu ise tarihinde bir ilki gerçekleştirip ligi 7. sırada bitirerek hem play-of, hem de Avrupa kupasına katılma başarısını gösterdik. Ancak sezon başından beri hiç kurtulamadığımız sakatlıklar bizi hedeflerimizden çok uzaklaştırdı. Bunların neticesinde şu anda bulunduğumuz konum hedeflerimin çok uzağında olduğundan bu kararı almak zorunda kaldım."

Aliağa Petkim Genel Menajeri Birtan Saka ise Burak Bıyıktay'la karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi feshettiklerini bildirdi. Saka, "Yaklaşık 2 yıldır baş antrenörlüğümüzü yapan Bıyıktay'la aramızda hiçbir sorun olmadan karşılıklı olarak sözleşmeyi feshettik. Yeni bir baş antrenör arayışımız başladı. Görüştüğümüz kişiler var. Bir kaç gün içinde bu konuyu da netleştireceğiz" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ramazan Ercan

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli - İZMİR

Kaynak: AA / Spor

Burak Bıyıktay Petkim Aliağa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title