Haberler

Ballon D'or'a Ayrımcılık Suçlaması

Merakla beklenen Ballon d'Or ödülüne Real Madrid efsanelelerinden Hugo Sanchez’den ayrımcılık eleştirisi geldi.

2014 yılının başında FIFA Ballon d'Or ödülünün sahibini açıklayacak. Messi, Ronaldo ve Ribery en fazla öne çıkan isimler olarak gösteriliyor. Özellikle Ribery'nin hem Bayern ile geçen yıl 3 büyük kupayı kazanması hem de Fransa milli takımı ile dünya kupası vizesi alması üzerine 1 adım önde olduğu belirtiliyor. Bu sene Messi'nin biraz daha önünde görünen Cristiano Ronaldo'nun ise hiçbir kupa kazanamamış olması onun en büyük handikapı. Tartışmalar sürerken Real Madrid tarihinin Meksikalı efsane golcüsü Hugo Sanchez'den ödül sistemi ve geçmişteki kazananlar üzerine önemli bir eleştiri geldi.

Hugo Sanchez, Amerika kıtasından gelen oyunculara bu ödül töreninde negatif ayrımcılık yapıldığını düşünüyor. "Real Madrid'deki en iyi yıllarımda bu ödülü 2-3 kez kazanabilirdim, ancak ben ve Maradona adeta bilerek dışarıda bırakıldık ve bize yapılan düpedüz ayrımcılıktı" diyor taklalarıyla hatırlanan Meksikalı. Söylediklerinde ne kadar doğruluk payı var bu tartışmalı ama bir gerçek var ki ödülü 1957'de kazanan Alfredo di Stefano'dan sonra birincilik kürsüsüne çıkan ilk Amerikalı 1997'de ödülü kazanan Ronaldo Luis Nazario de Lima'ydı ve Maradona bu ödülü hiçbir zaman kazanamadı (Di Stefano bu ödülü 1959'da bir kere daha kazanmıştı ama o sırada İspanyol vatandaşlığına geçmişti).

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Lionel Messi Hugo Sanchez Real Madrid Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title