Haberler

Balaban: "Başarıyı Kendi İnsanımızla Yakaladık"

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, kentte spor kulüplerinin, yıllarca kendi insanıyla başarıyı yakaladığını söyledi.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Nurettin...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, kentte spor kulüplerinin, yıllarca kendi insanıyla başarıyı yakaladığını söyledi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında Türk futbolunda ve Trabzon futbolunda kentin öz değerlerinin azaldığına dikkat çekti. Donanımlı bir şekilde teknik adamları Trabzon ve Türk futboluna kazandırmak istediklerini belirten Balaban, "Son on yılda Trabzon futbolunda öz değer dediğimiz teknik adam sayısının azalması, Trabzonlu oyuncu sayısının azalması, Trabzonspor dahil profesyonel takımlarda yabancı uyruklu oyuncu sayısının fazlalığı ve yerlinin yabancısı dediğimiz dışarıdan gelen oyuncuların fazlalığı söz konusu. Yıllarca Trabzon futbolu hep kendi insanı ile başarıyı yakalamış, dışarıya açıldığı zaman herkes gerçekleri çok rahatlıkla görebiliyor" dedi.

"BİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Sorumluluklarını yerine getiren bir antrenör profili istediklerini vurgulayan Balaban "Bunun dışında sevgiyi saygıyı önde tutan, ilkeli, çalışkan, üretken, şeffaf, araştırmacı, eleştiriye açık. Günümüz bilgisayar çağı ve bilgisayar çağına uyumlu, üst seviyede teknik adamlık düşünülüyorsa yabancı dil olmazsa olmaz. Antrenmana ilk gelen ve son çıkan bir profil istiyoruz. Ayakkabı boyasından tıraşına kadar kendi teknik ekibine, oyuncusuna, masörüne, kulüp çalışanına kadar herkese karşı örnek bir teknik adam olmasını istiyoruz. Bunları çoğaltabiliriz. Biz her ay düzenli olarak gerek yurt içinden gerek yurt dışından destek alıyoruz. Eğitim grubu kurduk. Yönetim kurulu içerisinde Nedim Karadeniz var, yönetimin dışında Hamit Cihan tamamıyla bu eğitimin başında çalışıyor. Gelişen futbolda neler gerekiyorsa, nelere ihtiyaç duyuyorsa bunları gelip teknik adamlara sunmaya çalışıyoruz. Amacımız burada teknik adamları donanımlı bir şekilde Trabzon futboluna ve ülke futboluna tekrar kazandırmak. Bunun için bize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"BAŞARILARI VE YETİŞTİRDİĞİMİZ DEĞERLERİ TEKRARLAMAMIZ ZOR"

Balaban, Türkiye'de Trabzonlu antrenör ve futbolcu sayısının azalmaya başladığına belirterek, "Geçmişten bugüne baktığımızda bunu görmek mümkün. Geçmişte Doğu ve Batı'da birçok teknik adamımız vardı. Profesyonel ve üst düzey takımlarda bir çok teknik adamımız vardı. Ancak kala kala elimizde Mustafa Reşit Akçay ve İsmail Batur var. Önceki günde Mehmet Birinci Giresun'la anlaştı. Oyuncu konusuna baktığımızda Trabzonspor'da 13 tane yabancı oyuncu ve dışarıdan gelen yabancılar var. Bu konuda biz sanılmasın ki konuşmuyor, düşüncelerimizi dile getirmiyoruz. Bu konuda gerek Şenol Güneş, gerek Tolunay Kafkas ve Ünal Karaman'la şu anda Akçay'la haftanın her günü ya da en az bir iki gün resmen kavga ettiğimiz günler oluyor. Gelinen noktada Trabzon'un futbolda teknik adam ve sporcu bazında azalmaya gittiği bir noktada, merkezdeki tesislerimizi çoğaltmamız gerekirken azaltmaya çalışıyoruz. Biz yönetim olarak büyüklerimizle konuşmaya çalışıyoruz. Burada, Trabzonspor'un çok daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Trabzon'daki futbolu sadece Trabzonspor'la düşünürsek, geçmişte yaşamış olduğumuz şampiyonlukları, başarıları ve yetiştirdiğimiz o değerlerimizi tekrar yakalamamız biraz zor" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Reşit Akçay Trabzonspor Türkiye Balaban Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title