Haberler

Akdeniz Oyunları Maskotuna İsim Aranıyor

2013 Mersin 17.Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy, 17.Akdeniz Oyunları'nın maskotunun ismini herkesin katılımıyla belirlemek istediklerini belirterek, vatandaşların isim önerilerini 15 Temmuz 2012 tarihine kadar kendilerine...

2013 Mersin 17. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy, 17. Akdeniz Oyunları'nın maskotunun ismini herkesin katılımıyla belirlemek istediklerini belirterek, vatandaşların isim önerilerini 15 Temmuz 2012 tarihine kadar kendilerine bildirmelerini istedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan 2013 Mersin 17. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy, logo ve maskotun böylesine büyük organizasyonlar için çok önemli olduğunu, Akdeniz Oyunları maskotunun ismini başta Mersinliler olmak üzere herkesin katılımıyla belirlemek istediklerini dile getirdi. 17. Akdeniz Oyunları için belirlenen maskot tasarımının çıkış noktasının Mersin sahillerinin milyonlarca yıldır konuğu olan Caretta Caretta kaplumbağaları olduğunu vurgulayan Aksoy, "Carettalar, bölgenin en önemli doğal miraslarından biri olma özelliğini taşıyor. Maskotumuz, 17. Akdeniz Oyunları'nın en önemli simgelerinden biri olacak. Bu bağlamda maskota etkin bir ismin verilmesini önemli bir adım olarak görüyoruz. Halkımızın da, isim önerileriyle bu sürece dahil olmasını ve bu büyük organizasyona katkıda bulunmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Aksoy, önerilecek maskot isimlerinin kamu düzenini bozucu, siyasi, etnik, dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı yapmayan bir yapıda olması gerektiğinin altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Genel ahlak ve adaba aykırı, zararlı ve kötü alışkanlıkları özendirici, kanunlarla yasaklanmış ibareler maskotumuza isim olamaz. İsim önerileri 15 Temmuz 2012 tarihine kadar bize bildirilebilir. Bu tarihe kadar bize ulaşan isim önerilerini 15-30 Temmuz 2012 tarihleri arasında internette oylayacağız ve en çok oyu alan öneri maskotumuzun ismi olacak."

Aksoy, maskot isim önerilerinin 15 Temmuz 2012 tarihine kadar Oyunların resmi web sayfası olan mersin2013.gov.tr adresinden, 0324 241 01 00 nolu telefon numarasından ve 0324 325 77 07-09 faks numaralarından 17. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü'ne bildirilebileceğini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Taha Aksoy Akdeniz Mersin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title