Haberler

Sp Il Başkanı Bozan: "Bölünmenin Ne Kürt'e Ne de Türk'e Faydası Yoktur"

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, "Bölünmenin ve parçalanmanın ne Kürt'e ne de Türk'e faydası yoktur.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, "Bölünmenin ve parçalanmanın ne Kürt'e ne de Türk'e faydası yoktur. Huzur, kardeşlik, adalet ve eşitlik Kürt'ü ve Türk'ü ile ancak beraber olursa sağlanabilir." dedi.

Bozan parti binasında düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarını lanetledi.

Merkez Bağlar ilçesinde 11 kişinin ölümüne, 100'den fazla kişinin ise yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı kınayan Bozan, terör saldırılarının bir günde ortaya çıkan olaylar olmadığını belirtti.

Dış mihrakların hedefi İslam coğrafyasını bölmek parçalamak ve küçük devletler haline getirerek daha kolay şekilde sömürmek olduğunu işaret eden Bozan, şunları kaydetti:

"Bunun için de temel plan, Müslüman'ı Müslüman ile savaştırmaktır. Bu da Türk-Kürt, Şii-Sünni gibi söylemlerle ülkeleri içeride 'terör örgütleriyle' ve 'komşu ülkeleri' savaştırmak şeklinde icra ettirmektedir. Terör örgütü PKK'nın bir an önce bu tür saldırılarını sonlandırmalıdır. Bölünmenin ve parçalanmanın ne Kürt'e ne de Türk'e faydası yoktur. Huzur, kardeşlik, adalet ve eşitlik Kürt'ü ve Türk'ü ile ancak beraber olursa sağlanabilir."

Kaynak: AA / Güncel

Fesih Bozan Diyarbakır PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title