Haberler

Sözlü'den Müftü Şekerci Onuruna Yemek

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İstanbul Esenler Müftülüğüne atanan Halil Şekerci onuruna veda yemeği verdi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İstanbul Esenler Müftülüğüne atanan Halil Şekerci onuruna veda yemeği verdi.

TAG Otoyol Mıstık Usta Yılankale Tesislerinde düzenlenen yemeğe MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner, il genel ve belediye meclis üyeleri, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Arslan, meslek ve oda başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri ve gazeteciler katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan'a Selçuklu- Osmanlı Mimari tarzında Türkiye'ye örnek bir müftülük binası kazandıran Şekerci'ye teşekkür etti. Sözlü, "Müftümüz Halil Şekerci, Ceyhan'a geldiği günden bu güne bilinen müftü anlayışını kökünden değiştirerek gönüllerde yer tutmuştur. Sayın Şekerci, tebliğ sanatını oturduğu yerden veya camilerden vaaz vererek değil, halkın içerisinde yaşayarak, hiç kimseyi ayırt etmeden bir din görevlisine yakışır şekilde herkesi kucaklayarak yerine getirmiştir" dedi.

Başkan Sözlü, Müftü Şekerci'nin Ceyhan'da görev yaptığı dönemde bir mimar gibi önemli eserler bıraktığını vurgulayarak, Ceyhan Belediye Meclisi olarak önümüzdeki ay yapılacak meclis toplantısında Müftü Halil Şekerci'ye 'hemşehrilik beratı' vereceklerini sözlerine ekledi.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise yaptığı konuşmasında, "Müftümüz Ceyhan'a geldiği günden buyana kendisini tüm Ceyhan halkına kabul ettirmiş, herkesin gönlünde taht kurmuştur. Başta müftümüz olmak üzere mesai arkadaşları ile birlikte Ceyhan'a üç büyük eser kazandırmıştır. Bu noktada özellikle arsa tahsisinde bulunan belediye başkanımız Hüseyin Sözlü'ye ve hayırsever Ceyhanlı hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Müftü Halil Şekerci ise bu güzel, duygu ve düşüncelerinden dolayı Sözlü ve Varlı'ya teşekkür ederek, "Ceyhan'da müftülüğümüzce yaptığımız tüm hizmetlerde hayırsever Ceyhan halkının katkısı olmuştur. Biz görevimizi yerine getirdik. Bu konuda bizlere yardımcı olan mesai arkadaşlarımla birlikte başardık. Bu eserlerler Ceyhanlıların eseridir. Bizler faniyiz lakin bu eserler kalıcıdır. Allah emeği gecen herkesten razı olsun" şeklinde konuştu.

Yemeğin ardından Sözlü, plaket sunduğu Şekerciye'ye kilim hediye etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muharrem Varlı Hüseyin Sözlü Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title