Haberler

Sözcü Gazetesi Sahibi ve Çalışanları Hakkındaki Dava

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve çalışanlarına yönelik biri tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada, tanıklar dinlenildi.

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve çalışanlarına yönelik biri tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada, tanıklar dinlenildi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmada, firari sanık Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay tanık olarak dinlenildi.

Kendisi ve oğlunun FETÖ ile bir ilgisi olmadığını savunan Akbay, "Bir baba olarak oğluma böyle bir iftira atılmasını kabul edemiyorum." dedi.

Gazeteci-yazar Fehmi Koru'nun kendisi ile aralarında geçtiğini iddia ettiği diyaloğa da değinen Ertuğrul Akbay, Koru ile dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in bir yurt dışı gezisine katıldığını anlattı.

Akbay, Koru ile yurt dışında bir mekanda oturduklarını anlatarak, aralarında oğlu Burak Akbay'la ilgili herhangi bir diyaloğun yaşanmadığını iddia etti.

Konuşması sırasında duygulandığı gözlenen Akbay, Koru'nun bu konuyu 14 yıl sonra gündeme getirerek yazmasını anlayamadığını belirterek, "Ne benim ne ailemin ne de etrafımın FETÖ ile bir ilgisi yok. Böyle bir iftirayı hakaret olarak kabul ediyorum." diye konuştu.

Duruşmada, Sözcü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kenan Kurtkaya ile duruşmaya SEGBİS'le bağlanan İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da tanık olarak dinlenildi.

Bugün toplamda 9 tanığın dinlenildiği duruşmada mahkeme heyeti, verilen aranın ardından talep ve savunmaların alınmasına geçti.

Duruşma, sanık avukatlarının savunmalarıyla sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tansu Çiller Fehmi Koru İstanbul Sözcü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title